FC Twente op schema om gevreesde Categorie 1 te verlaten

Reacties

FC Twente ligt op schema om de gevreesde Categorie 1 te verlaten, zo meldt de club uit Enschede vrijdag. Bij een meetmoment dat betrekking had op de begroting voor het komende seizoen kreeg de club voldoende punten.

FC Twente op schema om gevreesde Categorie 1 te verlaten

Om definitief te promoveren naar Categorie 2 moet FC Twente conform de reglementen bij het volgende meetmoment nogmaals voldoende punten scoren. 'Dit is een belangrijke en noodzakelijke stap', aldus interim-directeur Onno Jacobs op de website van FC Twente.

'We liggen op koers, maar blijven ons onverminderd strak aan ons Plan van Aanpak houden. FC Twente staat nog steeds onder curatele en dat betekent dat wij ons niets kunnen permitteren. Alles moet erop gericht zijn om eind dit jaar definitief de stap naar categorie 2 te zetten.'

FC Twente werd tijdens de laatste acht opeenvolgende meetmomenten in de zorgwekkende Categorie 1 ingedeeld door de licentiecommissie van de KNVB. Reglementair verliest een club de licentie bij negen keer op rij in Categorie 1. Jacobs, die eerder deze zomer aankondigde te vertrekken, blijft tenminste tot 1 oktober in dienst bij FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.