Jacobs denkt dat FC Twente eind 2016 categorie 1 verlaat

Reacties

Interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente heeft goede hoop dat zijn club nog dit jaar de zorgwekkende categorie 1 van de licentiecommissie van de KNVB verlaat.

Jacobs denkt dat FC Twente eind 2016 categorie 1 verlaat

'We staan nog steeds onder curatele van de KNVB. De bodem van de schatkist is bijna in zicht. Die schatkist moet snel worden gevuld', aldus Jacobs. FC Twente is tijdens de laatste acht opeenvolgende meetmomenten in de zorgwekkende categorie 1 ingedeeld. Reglementair verliest een club de licentie bij negen keer op rij in categorie 1.

'Maar we hebben goede hoop dat we promoveren naar categorie 2 door de garantstelling van de gemeente en het gesloten crediteurenakkoord. Vorige week hebben we al onze begroting ingeleverd bij de KNVB.' Jacobs, de afgelopen periode vaak de brenger van slecht nieuws, toonde zich vrijdag opgelucht. 'Ik zei afgelopen week na de uitspraak van de rechter dat ik tranen voelde bij medewerkers. Vandaag heb ik die tranen gezien.'

De bestuurder vindt het niet gepast om overdreven blij te zijn. 'Ons past nederigheid. We voelen nog steeds schaamte over wat er is misgegaan. De hele situatie heeft het Nederlands voetbal geen goed gedaan.'

Jacobs, die bij zijn entree met applaus werd onthaald door enkele journalisten, had ook al contact met Bert van Oostveen. 'Hij heeft ons oprecht gefeliciteerd.' De directeur betaald voetbal van de KNVB toonde zich in maart uiterst sceptisch over de toekomst van de landskampioen van 2010. 'Ik denk dat je Houdini en Hans Klok tegelijkertijd nodig hebt om als Twente hier uit te komen', zei Van Oostveen.

Achterstand
De beroepscommissie besloot de beslissing van de licentiecommissie vrijdag terug te draaien vanwege een interpretatieverschil. Na december 2015, toen FC Twente de licentie voorwaardelijk moest inleveren, viel er nog een aantal lijken uit de kast.

De licentiecommissie rekende FC Twente dat zwaar aan, maar volgens de beroepscommissie zijn de nieuwe misstanden juist het gevolg van de 'operatie schoon schip'. 'Dat was steeds ons punt, we zijn blij dat dit is overgenomen', aldus Jacobs, wiens club de komende weken aan de bak moet. 'We hebben een sportieve, financiële en organisatorische achterstand.'

Jacobs meldde verder dat Jan van Halst op korte termijn wordt benoemd tot nieuwe commercieel en technisch directeur. 'Wij gaan het samen doen volgend seizoen.' Dit voorgenomen besluit kon pas worden bekrachtigd zodra FC Twente duidelijkheid kreeg over het al dan niet behoud van de status als Eredivisieclub. De Tukkers openen het seizoen op zaterdag 6 augustus met een thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.