Hongerige Sneijder moet hopen op gebaar Hiddink

Reacties

Wesley Sneijder jaagt vol op het interlandrecord van Edwin van der Sar, maar moet hoogstwaarschijnlijk tot volgende week wachten om een interland aan zijn totaal toe te voegen. De spelmaker van Galatasaray hoopt tegen de Verenigde Staten op een handreiking van bondscoach Guus Hiddink.

Hongerige Sneijder moet hopen op gebaar Hiddink

Het was bedoeld als grap, donderdag tijdens de afsluitende persconferentie voor het oefenduel met de VS. Gevraagd naar de status van Sneijder sprak Hiddink met een kwinkslag: 'Hij kan hier elk moment binnenvallen. Verbaas je niet als hij zo op de deur klopt en nog een deel van de persconferentie wil doen ook. Hij is helemaal hot.'

Een grap dus, maar het tekent wél precies de honger van Sneijder naar het interlandrecord. Het plan van de spelmaker was dan ook duidelijk: woensdagavond laat, direct na de gewonnen bekerfinale met Galatasaray, terugvliegen naar Nederland, om nog geen 48 uur later tegen de VS doodleuk in de basis te starten voor zijn 114de interland. 'Hij zei: Ik kom meteen na de festiviteiten naar Hoenderloo', legde Hiddink uit.

Vechten
Dat plan viel in het water. Niet alleen lukte het Sneijder niet om dat late vliegtuig te pakken - hij vloog na het behalen van de dubbel met zijn club pas donderdagochtend terug -, de bondscoach had ook nog zo zijn bedenkingen bij een basisplaats voor zijn architect. 'Daarover ga ik nog even met hem vechten. Het lijkt me overdone dat je, als je net nog een pittige wedstrijd hebt gespeeld, twee dagen later alweer voorop loopt.' Maar dat is juist precies wat Sneijder graag wil.

De dertigjarige middenvelder heeft recordinternational Edwin van der Sar en diens 130 interlands nadrukkelijk in het vizier. Met 113 caps achter zijn naam is het allerminst ondenkbaar dat Sneijder dat record vroeg of laat gaat pakken, maar als het aan hemzelf ligt gebeurt dat zo vroeg mogelijk. Een basisplaats zit er vrijdagavond evenwel niet in, terwijl Hiddink ook liet doorschemeren Sneijder in zijn recordjacht niet zomaar een interland cadeau te doen. Grappend: 'Dan moet hij maar fit blijven en de volgende bondscoach met zijn record lastigvallen.'

Dat zal Sneijder, mocht hij het record tegen die tijd nog niet te pakken hebben, zeker doen. Volgende week, als Nederland in en tegen Letland de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd speelt, is Sneijder ongetwijfeld van de partij. En dan heeft hij nog maar zestien interlands te gaan. Tenzij Hiddink vanavond alsnog over zijn hart strijkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.