Burak bezorgt Sneijder tweede prijs van het seizoen

Wesley Sneijder heeft in navolging van de titel ook het Turkse bekertoernooi gewonnen met Galatasaray. In Bursa was de ploeg van de kleine spelmaker met 3-2 te sterk voor Bursaspor.

Voor Sneijder was het alweer zijn tweede kampioenschap en tweede bekerzege sinds zijn komst bij de Turkse topclub. 'Ik denk dat dit een van mijn beste jaren ooit is', zei Sneijder onlangs al, nadat hij met Galatasaray de titel in de wacht sleepte.

En dus kan de middenvelder met opgeheven hoofd afreizen naar de selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel met de VS en de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Sneijder was ook dit keer op dreef, maar de grote man aan de kant van Galatasaray was Burak Yilmaz. De fysiek sterke spits maakte met drie treffers het verschil in Bursa.

Vlak voor rust maakte Burak met enig fortuin de gelijkmaker, nadat de Braziliaan Fernandão eerder vanaf elf meter de score had geopend. In de tweede helft schoot de Turkse international zijn ploeg op voorsprong, terwijl hij na een uur de eindstand bepaalde op 3-2. Een minuut daarvoor was Volkan Sen nog verantwoordelijk voor de gelijkmaker namens Bursaspor.

Na de derde treffer van Burak drong Bursaspor nog wel aan en was het tot drie keer toe dicht bij de gelijkmaker. Die bleef uit, waardoor ook de boeiende bekerfinale met succes werd afgesloten door Sneijder en consorten. De dertigjarige middenvelder sluit een ijzersterk seizoen af met twee prijzen en hoopt deze vorm in de komende weken door te trekken bij het Nederlands elftal.