Sneijder: 'Fit uit de bekerfinale gekomen'

Reacties

Oranje-bondscoach Guus Hiddink kan een gelukkige én fitte Wesley Sneijder begroeten. De aanvallende middenvelder wil na de Turkse bekerwinst vrijdag tegen Amerika spelen.

Sneijder: 'Fit uit de bekerfinale gekomen'

Sneijder meldt zich donderdag in Hoenderloo, waar Nederland zich voorbereidt op de komende twee interlands tegen de Verenigde Staten (5 juni) en Letland (12 juni). 'Als het aan mij ligt, maak ik morgen met Oranje een paar minuten tegen Amerika. Ik ben in elk geval fit uit de bekerfinale gekomen', zegt Sneijder tegen De Telegraaf.

De international streed woensdag nog met Galatasaray om de Turkse beker, en met succes want Bursaspor werd met 3-2 verslagen.  'Het was me wel een finale. De focus lag lang op de titel, omdat het een prestigestrijd met Fenerbahçe was wie als eerst de vierde ster zou bemachtigen. Maar de beker zou het feest compleet maken.'

In die opzet slaagde Galatasaray in Bursa, waar 'dankzij een fantastische Burak Yilmaz' de dubbel werd zeker gesteld. Met een assist had Sneijder zijn bijdrage aan de winnende hattrick van de spits.

Bekijk de beelden van de finale

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.