Van Persie lost Sneijder weer af als aanvoerder

Reacties

Robin van Persie is vrijdagavond de aanvoerder van Oranje in het oefenduel met de Verenigde Staten. Wesley Sneijder trainde donderdag nog niet mee en zal niet aan de aftrap verschijnen.

Van Persie lost Sneijder weer af als aanvoerder

Van Persie miste de laatste twee interlands - tegen Turkije en Spanje - door een enkelblessure en kende mede door dat fysieke ongemak een teleurstellend seizoen bij zijn club Manchester United. Maar bondscoach Guus Hiddink deed op de persconferentie niet geheimzinnig over de 31-jarige spits. 'Als Van Persie start, is hij de aanvoerder', zei Hiddink. 'En ja, hij start.'

De Achterhoeker kondigde verder aan nog een gesprekje met Wesley Sneijder te gaan voeren. 'Hij hangt nu waarschijnlijk nog ergens in de lucht, maar kan elk moment binnenvallen. Wesley zou gisteravond (direct na de gewonnen Turkse bekerfinale met Galatasaray, red.) eigenlijk het laatste vliegtuig naar Nederland pakken, maar dat is niet gelukt. Het werd het eerste vliegtuig van vanmorgen. Verbaas je er niet over als hij zo nog een deel van de persconferentie wil doen', zei de bondscoach grappend over de gedrevenheid van de middenvelder.

Record
Sneijder liet Hiddink weten graag in de basis te beginnen tegen de VS. Maar dat vindt de coach, twee dagen nadat de middenvelder de Turkse bekerfinale heeft gespeeld, niet verantwoord. 'Het lijkt me een beetje overdone dan weer voorop te lopen. Als hij graag recordinternational wil worden, zorgt hij maar dat hij aan het eind van zijn carrière wat langer fit blijft. Ik ga hem ook niet vijftien seconden voor tijd inbrengen voor een extra cap.'

Nederland oefent vrijdagavond om 20.30 uur in De Arena tegen Team USA. Een week later is in Riga de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.