Klinsmann hoopt op antwoorden tegen Oranje

Reacties

Bondscoach Jürgen Klinsmann ziet de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal als een belangrijke test voor zijn Amerikaanse selectie.

Klinsmann hoopt op antwoorden tegen Oranje

De keuzeheer van de Verenigde Staten wil in de vriendschappelijke interlands tegen Duitsland en Nederland zien of zijn spelers zich staande houden op het hoogste niveau. 'Dit zijn wedstrijden die je het liefst iedere week speelt. Ik heb een goed beeld van onze tegenstanders. Ze staan niet voor niets aan de top, Duitsland en Nederland beschikken over goede coaches en zijn constant. Wij streven ook naar die continuïteit', aldus de Duitser in gesprek met Amerikaanse media.

De bondscoach gaat verder in op de situatie rond Brad Guzan. De eerste keus van de nationale selectie  is zijn plaats onder de lat van Aston Villa verloren. Manager Tim Sherwood gaf in de laatste vier competitiewedstrijden en de finale om de FA Cup de voorkeur aan Shay Given. Voor Klinsmann kwam de keuze van zijn Engelse collega als een grote verrassing, bij de Verenigde Staten geniet de 30-jarige Guzan wél het vertrouwen van zijn trainer. 'Het is nu heel belangrijk voor hem om wedstrijdritme op te doen. Hij is onze eerste keeper', onthult de voormalig spits.

Waar het vizier in Nederland vooral is gericht op het oefenduel van de VS met Oranje, kijkt de Duitser met name uit naar de terugkeer naar zijn geboorteland: 'Ik verwacht vooral dat het een leuke wedstrijd voor alle betrokkenen', verwijst hij naar het duel met de Duitsers. 'We spelen tegen de wereldkampioen, wat wil je nog meer? En het is natuurlijk mijn thuisland.' Zelf kwam de bondscoach in zijn spelersloopbaan tot 108 interlands, waarin hij 47 keer tot scoren kwam. Daarnaast was hij van 2005 tot 2006 zelf bondscoach van Duitsland.

De Amerikaanse selectie neemt het vrijdag in de Arena op tegen Oranje. Woensdag 10 juni volgt de vriendschappelijke confrontatie met de regerend wereldkampioen. Die Mannschaft ontvangt de Verenigde Staten in Köln.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.