Klinsmann gunt student Morris zijn eigen American Dream

Reacties

Dat de Verenigde Staten in de nacht van woensdag op donderdag een oefenduel met Mexico wonnen (2-0) is misschien niet zo spannend. Het verhaal van de pas twintigjarige basisdebutant Jordan Morris wél. Hij scoorde en beleeft zijn eigen American Dream. Man van de wedstrijd mocht hij van de wet echter niet worden.

Klinsmann gunt student Morris zijn eigen American Dream

Het is een succesverhaal waar ze in de Verenigde Staten zo van smullen en niet zelden een Hollywood-film van maken. Jordan Morris (20) is in het dagelijks leven tweedejaars student aan de Stanford University en speelt zijn wedstrijden normaliter voor zijn universiteitsteam. In het verleden speelde hij ook in de academy van Major League Soccer-club Seattle Sounders, maar op het hoogste competitieniveau speelde hij nog nooit. In de nationale ploeg al wél twee keer.

Bondscoach Jürgen Klinsmann (foto) liet de talentvolle Morris in november 2014 tegen Ierland en in maart 2015 tegen Zwitserland namelijk al kort invallen. Woensdagnacht kreeg hij van de Duitse oefenmeester – mede vanwege de schorsing voor ex-AZ'er Jozy Altidore – zijn eerste basisplaats toebedeeld. Tegen aartsrivaal Mexico bovendien. Alsof dat allemaal nog niet mooi genoeg was, tekende hij in de 49ste minuut ook maar meteen voor de openingsgoal.

Jordan Morris (8) torent tegen Mexico boven iedereen uit.
Jordan Morris (8) torent tegen Mexico boven iedereen uit.

'Een droom', noemde Morris het na afloop van het duel – waarvoor de belangrijkste in Europa actieve spelers aan beide kanten niet waren opgeroepen – dan ook. 'Dit is moeilijk te omschrijven. Hier heb ik van gedroomd sinds ik een klein jochie was. Scoren voor de nationale ploeg, voor zó veel fans, en dan uitgerekend in een beladen duel als dit. Dat ik dat nu waarmaak... Ongelooflijk', stamelde hij.

Uiteindelijk werd Morris vervangen door voormalig FC Utrecht-aanvaller Juan Agudelo, die vlak na zijn invalbeurt de 2-0 voor zijn rekening nam. Dat nam niet weg dat Morris zich na afloop tot man van de wedstrijd mocht laten kronen. In theorie dan. De Man of the Match-award wordt in de VS namelijk gesponsord door biermerk Budweiser. Morris is echter pas twintig jaar en mag van de wet dus nog niets met alcohol te maken hebben, waardoor de prijs aan zijn neus voorbijging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.