Verlies Rubin bij VS-debuut, Franse teleurstelling

FC Utrecht-aanvaller Rubio Rubin heeft de Verenigde Staten bij zijn debuut niet aan succes kunnen helpen. Frankrijk ontsnapte vrijdagavond in Parijs tegen Albanië aan een oefennederlaag.

Bondscoach Jürgen Klinsmann maakte van de gelegenheid gebruik om in het oefenduel met Colombia in Londen Rubin aan het werk te zien bij de Verenigde Staten. Kort na rust was de aanvaller van FC Utrecht dicht bij een treffer. Maar zijn knappe kopbal ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Colombia deed in de tweede helft wel van zich spreken. Op aangeven van James Rodríguez trok Carlos Bacca na een uur de stand gelijk. Amerika, dat in de tiende minuut door een benutte strafschop op voorsprong was gekomen, bleef met lege handen achter door toedoen van Teófilio Gutiérrez. De spits zorgde in de slotfase voor de winnende treffer (1-2).

Albanië bezorgde Frankrijk in Lorient een frustrerende avond (1-1). Megrim Mavraj zette de gasten kort voor rust met een kopbal op een verdiende voorsprong. Die hield na rust geen stand. Antoine Griezmann voorkwam met zijn treffer in de 73ste minuut nog wel een pijnlijke thuisnederlaag voor Les Bleus, maar overtuigend was het Franse optreden niet.