Löw: 'Mijn spelers zijn stuk voor stuk van wereldklasse'

Reacties

Joachim Löw vindt het een enorme eer dat hij is verkozen tot FIFA World Coach of the Year. Acht jaar na zijn aanstelling als bondscoach pakte hij eindelijk een hoofdprijs met de Duitse nationale ploeg, waarna de 54-jarige trainer nu ook individueel een prijs pakte.

Löw: 'Mijn spelers zijn stuk voor stuk van wereldklasse'

'Ik ben enorm vereerd, maar ik heb het geluk gehad dat ik onder geweldige omstandigheden heb mogen werken met geweldige spelers. Mijn spelers zijn stuk voor stuk van wereldklasse. Het is een voorrecht om met hen te mogen werken', aldus Löw. 'Bovendien zie ik al mijn Duitse trainerscollega's als Trainer van het Jaar. Zij hebben ervoor gezorgd dat de spelers die ik tot mijn beschikking had op het WK zo goed waren. En ook ben ik de Duitse bond dankbaar, voor het zo goed opleiden van deze trainers.'

De gedachten van de 54-jarige keuzeheer gingen na het winnen van de vierde Duitse wereldtitel terug naar waar het allemaal begon: het WK 2006 in eigen land. Destijds was Löw nog assistent van Jürgen Klinsmann, inmiddels bondscoach van de Verenigde Staten, en zette Duitsland een nieuwe koers in na de uitschakeling in de groepsfase tijdens het EK 2004 in Portugal. 'Het Duitse voetbal zat toen aan de grond. Hier hebben we tien jaar lang enorm hard voor gewerkt, het is ooit allemaal begonnen met Jürgen Klinsmann. We hebben er alles voor gedaan om uiteindelijk op een dag als deze te kunnen oogsten', reageerde Löw na de 1-0 overwinning op Argentinië in de finale.

Met de eindzege op het WK in Brazilië heeft de huidige generatie Duitse internationals eindelijk de hoofdprijs te pakken waar heel het land al sinds het EK 1996 naar snakte. Sindsdien stond Die Mannschaft in de finales van het WK 2002 en het EK 2008 en was op het WK 2006, het WK 2010 en het EK 2012 de halve finale telkens het eindstation. En dat terwijl er wel altijd complimenten waren voor het vertoonde spel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.