Bescheiden Pröpper klaar voor interlanddebuut

Reacties

Davy Pröpper maakt deze week voor de tweede maal deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder hoopt op speeltijd in de nationale ploeg als beloning voor een goed seizoen bij zijn club Vitesse.

Bescheiden Pröpper klaar voor interlanddebuut

De dynamische middenvelder was het voorbije seizoen vrijwel wekelijks één van de uitblinkers bij Vitesse en dat is ook de bondscoach niet ontgaan. Pröpper krijgt deze interlandperiode van Guus Hiddink de kans om zich te bewijzen bij de nationale selectie. 'Tijdens de training mijn best doen en dan proberen te laten zien dat ik degene ben die mag spelen', vertelt hij op de website van de KNVB over zijn aanpak.

De Vitesse-speler zat al eens bij de selectie van het Nederlands elftal, maar Louis van Gaal gunde hem destijds geen speelminuten. 'Toen ging het ook goed, maar het is toch een eerste keer. Je weet niet hoe het allemaal werkt. Ik heb een goed seizoen achter de rug en veel spelers kennen me nu wel', aldus de Oranjeklant.

Pröpper is bescheiden over zijn toekomst bij het Nederlands elftal. 'Het is de tweede keer dat ik hier ben en ik ga niet zeggen dat ik van alles verwacht', laat hij weten. De 23-jarige Vitessenaar deed het de eerste dagen in Hoenderloo rustig aan omdat hij afgelopen zondag nog in actie kwam tegen Heerenveen (5-2). Wel merkt hij dat het niveau op de trainingen een stuk hoger ligt: 'Ze zien het allemaal wat eerder en de bal gaat sneller naar de goede spelers.'

Het jeugdproduct van Vitesse is uitgegroeid tot één van de absolute smaakmakers van de vaderlandse competitie. De middenvelder leverde voor de Arnhemmers een belangrijke bijdrage aan een goede tweede seizoenshelft, met kwalificatie voor de Europa League als beloning. De stormachtige ontwikkeling van Pröpper is niet onopgemerkt gebleven. Zo volgt onder meer PSV zijn verrichtingen op de voet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.