Hoffenheim legt zich toch neer bij besluit van Duitse bond

1899 Hoffenheim heeft zich neergelegd bij de beslissing van de Duitse bond DFB naar aanleiding van het 'spookdoelpunt' in het competitieduel met Bayer Leverkusen (2-1 verlies). Dat liet de clubleiding dinsdagmiddag weten.

Hoffenheim legt zich toch neer bij besluit van Duitse bond

De Bundesliga-wedstrijd werd vorige week vrijdag beslist door een spookgoal van Stefan Kiessling, wiens kopbal via een gat in het zijnet in het doel belandde. De DFB besloot maandag dat de wedstrijd niet overgespeeld zal worden. In eerste instantie leek Hoffenheim in hoger beroep te gaan, maar zag daar uiteindelijk toch van af.

'We hebben na uitvoerig overleg besloten om daarvan af te zien', zegt Hoffenheim-voorzitter Peter Rettigna op de clubwebsite. 'Deze beslissing betekent overigens niet dat we het eens zijn met de uitspraak. We zullen die echter accepteren, omdat we niet willen verzanden in een uitzichtloze zaak.'

Dat de clubleiding toch afziet van het hoger beroep is enigzins opvallend. Maandagmiddag liet de advocaat van de club weten dit hoe dan ook aan te vechten. 'Deze treffer kan verstrekkende gevolgen hebben op de uiteindelijke ranglijst. Door dergelijke spookdoelpunten te erkennen krijgt ons voetbal een absurd karakter', verklaarde advocaat Markus Schütz.

Doordat de DFB de 2-1 zege van Leverkusen liet staan behouden Die Werkself hun uitstekende positie op de ranglijst van de Bundesliga. Leverkusen staat derde, met hetzelfde aantal punten als Borussia Dortmund en één punt minder dan koploper Bayern München. Hoffenheim is de nummer negen van het klassement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen