Leverkusen wil alleen de slotfase overspelen na spooktreffer

Bayer Leverkusen wil slechts de laatste 22 minuten van de veelbesproken competitiewedstrijd bij 1899 Hoffenheim (2-1 winst) overspelen. Afgelopen vrijdag zorgde het spookdoelpunt van aanvaller Stefan Kiessling voor landelijke opschudding.

Leverkusen wil alleen de slotfase overspelen na spooktreffer

'Als we moeten overspelen, dan alléén vanaf het moment van die goal', reageerde Rudi Völler, technisch directeur van Bayer Leverkusen. 'Bij een 1-0 voorsprong (de stand na zeventig minuten, red.) nemen we de hoekschop opnieuw, zo doen ze dat ook in Italië en Spanje. Ook in dit geval zou dat de eerlijkste oplossing zijn.'

Deze optie heeft de wereldkampioen van 1990 telefonisch aan Wolfgang Niersbach (voorzitter DFB, red.) medegedeeld. Tot en met de 69ste minuut ging Bayer Leverkusen met 1-0 aan de leiding.

'Dat was volledig reglementair', aldus Völler die en passant de professionaliteit van 1899 Hoffenheim hekelt. 'Voor het prachtige stadion van Hoffenheim heeft Dietmar Hopp (clubeigenaar en miljardair, red.) zóveel geld uitgegeven. Dan had hij toch ook wel een paar euro over kunnen hebben voor een paar goede doelnetten…'

Maandag zal de tuchtcommissie Duitse bond (DFB) zich over de spooktreffer buigen. Het te nemen besluit wil de DFB afstemmen met de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen