Bayer Leverkusen koploper dankzij goal door gat in het net

Bayer Leverkusen heeft vrijdagavond door een nipte overwinning op bezoek bij 1899 Hoffenheim de koppositie in Duitsland bemachtigd: 1-2. Het was evenwel niet de koppositie, maar een enorme arbitrale misser waarover werd gesproken na afloop.

Bayer Leverkusen koploper dankzij goal door gat in het net

Na zeventig minuten kopte Stefan Kiessling bij een 0-1 stand uit een corner op doel. De bal ging duidelijk naast, de spits greep zelfs naar zijn hoofd omdat hij zo dicht bij de tweede goal was. Maar door een gat in het net rolde de bal alsnog in het doel. Tot afgrijzen van het thuispubliek keurde arbiter Felix Brych de treffer goed, waarmee het duel direct beslist was (zie in onderstaand filmpje deze goal). Voor Kiessling was het zijn zesde doelpunt dit Bundesligaseizoen.

In de eerste helft had Sidney Sam de score geopend voor Leverkusen. De vleugelaanvaller schoot halverwege het eerste bedrijf de bal met een droge knal in de korte hoek. Dat betekende voor hem alweer zijn zevende competitiegoal. Daarmee is hij nu alleen topscorer in Duitsland.

In de slotfase kwam Hoffenheim via Sven Schipplock nog wel terug tot 1-2. Even daarvoor had Roberto Firmino óók nog een strafschop gemist. Leverkusen ontsnapte aan puntenverlies. Des te pijnlijker was dat het spookdoelpunt van Kiessling de winnende bleek.

Na het laatste fluitsignaal werd duidelijk dat Leverkusen Borussia Dortmund en Bayern München was gepasseerd. Met 22 punten uit negen duels is Leverkusen zeker voor een dag lijstaanvoerder. Bayern heeft twee punten minder en Dortmund drie. De beide concurrenten komen zaterdag in actie. Het is echter wel de vraag of de enorme arbitrale misser nog een vervolg krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen