Dominant Bayern verzuimt te winnen bij stug Leverkusen

Ondanks sterk spel heeft Bayern München punten laten liggen bij Bayer Leverkusen. De Duitse landskampioen bleef steken op een 1-1 gelijkspel.

Bayern-trainer Pep Guardiola koos ervoor Arjen Robben op de bank te laten beginnen. Daardoor was er een basisplaats weggelegd voor Xherdan Shaqiri. Verder voerde hij geen wijzigingen door ten opzichte van het gewonnen duel met Manchester City (1-3) van woensdag, waardoor Thomas Müller opnieuw in de punt van de aanval stond.

De gelegenheidsspits kreeg in de openingsfase direct een grote kans. Nadat Müller mooi was weggedraaid, schoot hij de bal met links naast het doel. Na 29 minuten stond Europees voetballer van het jaar Franck Ribéry (foto boven) aan de basis van de openingstreffer. Hij dreigde op de linkerflank met een actie buitenom en legde de bal vervolgens perfect neer voor Toni Kroos, die met links de bal in de bovenkant van het doel schoot.

Twee minuten later stond het door een fout van de doorgaans betrouwbare Bayern-doelman Manuel Neuer weer gelijk. De Duitse keeper stompte een voorzet maar half weg, waardoor Leverkusen een uitgelezen scoringskans kreeg. De eerste inzet kon Neuer nog keren, maar op de rebound van Sidney Sam was hij kansloos.

Dreigend
Na de hervatting voerde een dominant Bayern München langzaam de druk op. Vooral Ribéry was continu dreigend, maar de Fransman miste net als zijn ploeggenoten veel kansen. Dat was voor een groot deel te wijten aan de uitblinkende Leverkusen-doelman Bernd Leno.

In de 71ste minuut werd Robben alsnog het veld ingestuurd door Guardiola. Ook na de entree van de Nederlandse flankspeler kon Bayern het krachtsverschil echter niet uitdrukken in doelpunten. Doordat Borussia Dortmund met 2-0 verloor bij Borussia Mönchengladbach staat Bayern dankzij het 1-1 gelijkspel wel alleen aan kop in de Bundesliga.