Duel met spooktreffer Kiessling wordt niet overgespeeld

1899 Hoffenheim heeft nul op het rekest gekregen van de Duitse tuchtcommissie, waarmee de uitslag van het duel met Bayer Leverkusen ondanks een spooktreffer blijft staan.

Duel met spooktreffer Kiessling wordt niet overgespeeld

Op vrijdag 18 oktober kreeg Stefan Kiessling de 2-0 op zijn naam, ook al ging de bal via het zijnet in het vijandelijke doel. Scheidsrechter Felix Brych kende ondanks zijn twijfels de treffer goed. 1899 Hoffenheim, dat de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 verloor, tekende protest aan.

Maar het verzoek tot overspelen van de wedstrijd werd verworpen door de Duitse tuchtcommissie. Omdat er geen sprake was van een spelregelfout, kan de beslissing van Brych niet worden teruggedraaid.

Dat standpunt werd afgelopen week door de FIFA nog nadrukkelijk neergelegd bij de Duitse bond. Voorzitter Hans E. Lorenz stelde bij de behandeling van de zaak vast dat zijn commissie onafhankelijk van de wereldvoetbalbond is. Maar in haar oordeel bleek dat de regels van de FIFA wel zijn gevolgd.

1899 Hoffenheim beraadt zich over mogelijke vervolgstappen. Volgens manager Alexander Rosen wordt gekeken of het oordeel nog kan worden aangevochten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen