Hiddink verliest Samba voor miljoenenbedrag aan QPR

Christopher Samba is de komende vierenhalf jaar eigendom van Queens Park Rangers. De Engelse club betaalt ruim veertien miljoen euro aan het FC Anzhi van trainer Guus Hiddink voor de verdediger.

Hiddink verliest Samba voor miljoenenbedrag aan QPR

Manager Harry Redknapp toont zich op de clubsite verheugd met de komst van de verdediger. 'Chris is precies wat we nodig hebben. Hij is een monster: geweldig in de lucht, snel, een leider in het veld, sterk in beide strafschopgebieden en niet bang voor een tackle.' Redknapp verklapt dat Samba om die reden ook een uitstekende middenvelder zou zijn.

Voor Samba betekent het een terugkeer in de Premier League. Tussen 2006 en 2012 stond hij onder contract bij Blackburn Rovers. 'Ik ben blij weer terug te zijn. Het is de beste competitie ter wereld om te voetballen.'

'Ik werd al lange tijd gelinkt aan de club. De manager Harry Redknapp wil echt iets bereiken met deze club. Het ging niet zoals ze wilden, maar er is nog genoeg tijd voor verbetering. Ik ben zeker dat dat lukt.'

Eerder legde de ambitieuze club Loïc Rémy vast voor bijna tien miljoen euro. Nog nooit had QPR meer geld uitgegeven aan een speler, maar nu vestigt het met de komst van Samba dus een nieuw record. Degradatie zou daarom een fiasco zijn.

Hiddink sprak woensdag al zijn woede uit over het gedrag van Samba, die in Rusland al een zeer lucratief salaris opstreek. 'Het is een schande. Hij heeft zich niet afgemeld, hij heeft niets verklaard', aldus de Nederlandse coach over het plotsklapse vertrek.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen