Redknapp verwelkomt recordaankoop Rémy bij QPR

Queens Park Rangers heeft de komst van Frans international Loïc Rémy afgerond. Manager Harry Redknapp had niet verwacht de spits van Olympique Marseille (die het dit seizoen bij Marseille voornamelijk met invalbeurten moest doen) te kunnen verwelkomen.

Redknapp verwelkomt recordaankoop Rémy bij QPR

QPR streed met onder anderen Newcastle United om de handtekening van Rémy, die uiteindelijk voor een recordbedrag van negen miljoen euro op Loftus Road is neergestreken. De 26-jarige aanvaller tekent een vierenhalfjarige verbintenis bij de hekkensluiter van de Premier League.

'Ik ben enorm blij dat ik hem kan verwelkomen, hij is een geweldige aankoop voor ons', vertelt Redknapp op de website van QPR. 'Ik had eerlijk gezegd gedacht dat het niet haalbaar was, maar voorzitter Tony Fernandes heeft hier enorm hard aan gewerkt.'

Redknapp volgde Rémy al langer op de voet. 'Hij is een speler die ik altijd al heb bewonderd. Vorig jaar heb ik al drie á vier uur met hem gezeten om hem dat te vertellen. Dat is, denk ik, erg belangrijk geweest', biedt de 65-jarige manager een klein beetje inzicht in het voortraject.

Rémy is na Tal Ben-Haim de tweede winteraankoop van QPR, dat met zijn komst het clubrecord verbetert. De verwachting is dat ook de transfer van Stade Rennes-middenvelder Yann M'Vila spoedig wordt afgerond.

Afgelopen zomer was QPR ook al uiterst actief op de transfermarkt. Onder toenmalig manager Mark Hughes richtte de club zich echter vooral op het aantrekken van transfervrije veteranen. Redknapp wijzigt die koers nu met het aantrekken van Rémy, die door Arsenal-manager Arsène Wenger vanwege zijn speelstijl al eens met Thierry Henry is vergeleken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's