Hiddink eenvoudig verder in FA Cup dankzij hattrick Oscar

Chelsea heeft zich als laatste club geplaatst voor de achtste finale van de strijd om de FA Cup. De ploeg van manager Guus Hiddink overklaste Milton Keynes Dons (1-5).

Tijdens zijn eerste ambtstermijn bij Chelsea legde Hiddink beslag op de FA Cup en ook nu heeft de Londense club een kans om het bekertoernooi te winnen, want zondag schaarde Chelsea zich bij de laatste zestien. Championship-club MK Dons was totaal niet opgewassen tegen Oscar, die voor rust het verschil maakte.

Oscar tikte na ruim een kwartier binnen op aangeven van Diego Costa, die in balbezit kwam na een enorme blunder van Kyle McFadzean. Door een van richting veranderd schot van Darren Potter kwam de thuisclub halverwege de eerste helft op gelijke hoogte, maar lang kon er niet genoten worden van dat doelpunt.

Dankzij twee treffers van Oscar ging Chelsea met een 3-1 voorsprong rusten. Vooral zijn derde treffer was van grote schoonheid. De Braziliaan trok vanaf de linkerkant naar binnen en schot de bal van buiten het strafschopgebied in de verre hoek.

Ook na rust was Chelsea veel sterker dan MK Dons. Dankzij Eden Hazard liep de Londense club uit naar een 5-1 overwinning. De Belg benutte een strafschop en maakte daarmee zijn eerste doelpunt sinds 3 mei 2015. Ook bereidde hij het eerste doelpunt van voormalig Vitesse-aanvaller Bertrand Traoré in de hoofdmacht van Chelsea voor.