Manchester City en Arsenal maken geen fout in FA Cup

Manchester City en Arsenal hebben zich zaterdagmiddag geplaatst voor de vijfde ronde van de strijd om de FA Cup. De Engelse topclubs wonnen van respectievelijk Aston Villa en Burnley.

Aston Villa - Manchester City 0-4
Dat Manchester City met een veredelde B-ploeg speelde, was op Villa Park nauwelijks zichtbaar. Al in de vierde minuut opende Kelechi Iheanacho (foto) de score uit de rebound. In de 22ste minuut besliste diezelfde Iheanacho de wedstrijd door een penalty te benutten, nadat Raheem Sterling naar de grond was gehaald.

De negentienjarige Iheanacho, die speelde omdat Sergio Agüero rust kreeg, maakte in de 73ste minuut zijn hattrick compleet door te profiteren van een slechte terugspeelbal. Een minuut later maakte Sterling er met een intikker zelfs 4-0 van, waardoor Aston Villa zich volledig kan gaan richten op de degradatiestrijd in de Premier League. Leandro Bacuna had een basisplaats bij Villa, maar werd al in de rust naar de kant gehaald.

Alexis Sánchez is weer helemaal terug na het nodige blessureleed en wordt hier gefeliciteerd door zijn ploeggenoten na zijn treffer tegen Burnley.

Arsenal - Burnley 2-1
Calum Chambers krijgt dit seizoen niet veel speeltijd van Arsène Wenger, maar zaterdag liet hij zien wel degelijk van waarde te kunnen zijn voor Arsenal. De rechtsback schoot na negentien minuten prachtig binnen met buitenkant rechts. Een rake kopbal van Sam Vokes betekende in de dertigste minuut de 1-1, maar een stunt zat er niet in voor Burnley. De weer helemaal fitte Alexis Sánchez tekende acht minuten na rust na een snelle counter op aangeven van Alex Oxlade-Chamberlain voor de 2-1 en dat bleek tevens de eindstand.