City in League Cup-finale na knappe comeback tegen Everton

Manchester City heeft op knappe wijze de finale van het toernooi om de League Cup bereikt. In eigen huis werd Everton met 3-1 verslagen en dat was voldoende na de eerdere 2-1 nederlaag in Liverpool.

Na de eerdere stunt in eigen huis kwam Everton ook op bezoek in Manchester op voorsprong. De verdedigers van City vergaten even te verdedigen bij een dribbel van Ross Barkley, waarna de aanvallende middenvelder van Everton vanaf achttien meter raak mikte. Het bleek geen opmaat naar succes. Zes minuten later stond het alweer gelijk. Fernandinho (foto) had alle geluk van de wereld toen zijn afstandsschot van richting werd veranderd door Leighton Baines: 1-1.

Op slag van rust leek Sergio Agüero voor de 2-1 te tekenen, ware het niet dat zijn fraaie poging op de paal belandde. Acht minuten na de theepauze werd het aluminium ook geraakt door David Silva. Uiteindelijk kwam de beloning voor het goede spel van City er alsnog. Raheem Sterling leek de bal over de achterlijn te lopen, maar de scheidsrechter floot niet en de voorzet van de buitenspeler werd door Kevin De Bruyne tot doelpunt gepromoveerd.

De comeback van Manchester City werd gecompleteerd door Agüero. De Argentijnse topschutter werkte een voorzet van De Bruyne uitstekend binnen en hielp de Engelse topclub daarmee naar de finale om de League Cup, waarin Liverpool de tegenstander is. Toch sloot City de wedstrijd af met een domper. De Bruyne viel in blessuretijd met een op het oog ernstige blessure uit en werd per brancard van het veld gedragen.