Guidolin loodst Swansea bij debuut naar zege op Everton

Francesco Guidolin heeft een succesvol debuut als manager van Swansea City achter de rug. De Italiaanse coach zag zijn ploeg zondag op bezoek bij Everton met 2-1 winnen.

Daarvoor had Swansea wel de hulp nodig van John Stones. De verdediger van Everton, die wordt gevolgd door diverse Europese topclubs, kende niet zijn meest gelukkige middag en was bij beide tegendoelpunten betrokken. Tot overmaat van ramp zag Everton Muhamed Besic en Kevin Mirallas al in de eerste helft geblesseerd uitvallen.

Swansea kwam in de zeventiende minuut op voorsprong. Stones' terugspeelbal op Tim Howard was te kort en werd onderschept door André Ayew, die naar de grond werd gehaald door Howard. Gylfi Sigurdsson benutte het buitenkansje feilloos. Een kleine tien minuten later tekende Gareth Barry voor de gelijkmaker. De routinier tikte een hoekschop van Deulofeu knap binnen bij de eerste paal.

Toch was Guidolin, die in Italië vooral indruk maakte als trainer van Udinese, de manager die uiteindelijk met de drie punten van het veld afstapte. In de 35ste minuut werd Ayew de diepte ingestuurd en de Ghanees international zag zijn schot via het been van Stones achter de kansloze Howard belanden: 2-1. Na rust kreeg Everton via Ross Barkley nog een grote kans, maar gescoord werd er niet meer.

Door de zege heeft Swansea nu vier punten meer dan nummer achttien Newcastle United. De club uit Wales staat vijftiende met 25 punten uit 23 duels. Nummer veertien Chelsea heeft eveneens 25 punten, maar had een wedstrijd minder nodig om tot dat puntenaantal te komen. Everton staat twaalfde.