Swansea verlaat degradatiezone na zege op Watford

Reacties

Swansea City heeft maandagavond een broodnodige overwinning geboekt op Watford. De nummer twaalf van de Premier League werd met 1-0 verslagen.

Swansea verlaat degradatiezone na zege op Watford

Nog zonder de maandag aangestelde manager Francesco Guidolin maakte Swansea City een goede beurt tegen Watford, waar Nathan Aké in de basis begon en Steven Berghuis niet bij de selectie zat. Aankoop Nordin Amrabat bekeek het duel vanaf de tribune.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 23ste minuut gemaakt door aanvoerder Ashley Williams. De centrale verdediger kopte een voorzet van Sung-Yueng Ki achter doelman Heurelho da Silva Gomes, die kansloos was. Een slotoffensief, met de Belgische invaller Obbi Oulare, leverde Watford niets meer op. De grootste kans was er zelfs voor Swansea, maar invaller Bafetimbi Gomis raakte de paal.

Door de overwinning stijgt Swansea City van de achttiende naar de 'veilige' zeventiende plaats. Newcastle United is nu de nummer achttien, een plek die aan het eind van het seizoen degradatie betekent. Watford blijft twaalfde met 29 punten uit 22 wedstrijden, net zoveel als nummer elf Everton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.