Liverpool na zenuwslopende penaltyserie naar bekerfinale

Liverpool heeft zich dinsdagavond met pijn en moeite voor de finale van de League Cup geplaatst. Stoke City maakte de 1-0 achterstand van het heenduel goed, maar moest na een penaltyserie toch buigen voor The Reds.

Stoke City, met Ibrahim Afellay en Erik Pieters in de basis, en Liverpool legden een matige eerste helft op de mat. In de zeventiende minuut was er een kans voor Marko Arnautovic, maar de rust leek doelpuntloos gehaald te worden, tot de eerste minuut van de blessuretijd.

Bojan Krkic (ex-Ajax) brak door op rechts en gaf een lage voorzet richting Arnautovic. De oud-speler van FC Twente tikte feilloos binnen, maar deed dit wel in buitenspelpositie. Het arbitrale kwartet merkte dit echter niet op en het doelpunt werd goedgekeurd. Vlak na rust leek Roberto Firmino 1-1 te maken, ware het niet dat de Braziliaan hard op de paal schoot.

Omdat Liverpool en Stoke City in het restant van de tweede helft en de verlenging - waarin invaller Marco van Ginkel de paal raakte - niet meer tot scoren kwamen, moesten er penalty's aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Na missers van Peter Crouch en Emre Can, en rake penalty's van Afellay en Van Ginkel, eindigde de reguliere penaltyserie in 4-4. In de sudden death miste Marc Muniesa namens Stoke de zevende strafschop, waarna Joe Allen de winnende penalty in de kruising mikte: 6-5.