Newcastle verlost clubhopper Townsend uit Londens lijden

Reacties

Tottenham Hotspur heeft met Newcastle United overeenstemming bereikt over een transfer van Andros Townsend. De 24-jarige buitenspeler verlaat White Hart Lane nu dan toch echt definitief. Townsend stond acht jaar lang onder contract in Noord-Londen, maar de Spurs waren hem al gauw liever kwijt dan rijk.

Newcastle verlost clubhopper Townsend uit Londens lijden

Tottenham nam de negenvoudig international in de zomer van 2008 op in de eerste selectie. De flankspeler doorliep de jeugdopleiding van de Londenaren en debuteerde op 21-jarige leeftijd in het eerste elftal. De jaren daarna stonden in het teken van verhuurperiode op verhuurperiode.

De moderne voetbalnomade trok langs achtereenvolgens Yeovil Town, Leyton Orient, MK Dons, Ipswich Town, Watford, Millwall, Leeds United, Birmingham City en Queens Park Rangers. Zijn trektocht die hem in vier jaar langs negen verschillende (!) clubs leidde, liep in 2013 op zijn eind. Terug op White Hart Lane wist hij tot nog tot 45 Premier League-duels te komen.

Manager Mauricio Pochettino stelde hem dit seizoen echter amper nog op. Townsend kwam slechts in drie competitiewedstrijden in actie en was daarin goed voor in totaal 64 speelminuten. Zijn meeste minuten maakte hij bij de beloften (zie zijn tweet van maandagavond met een dubbele laag, onder).

Toch wilde Tottenham een slordige vijftien miljoen euro opstrijken voor de Engelsman, die nog in het bezit was van een contract tot medio 2017. Newcastle zou volgens de Engelse media een slordige zestien miljoen euro neertellen voor zijn komst. Townsend zal - bij het doorstaan van de medische keuring - een meerjarige verbintenis aangaan met The Magpies.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.