Blind zorgt in FA Cup voor opluchting bij Van Gaal

Reacties

Manchester United heeft zich ten koste van Derby County geplaatst voor de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi (1-3). Daley Blind wees United op weg naar de opluchtende zege.

Blind zorgt in FA Cup voor opluchting bij Van Gaal

Louis van Gaal had vooraf zijn zorgen geuit over de gevolgen van de onrust voor het vertrouwen van zijn spelers. Aanvankelijk leek zijn ploeg allerminst gebukt te gaan onder de druk op hun manager. Fris combinerend was Manchester United hard op weg zich een weg te banen door de vierde ronde van het FA Cup-toernooi.

De openingstreffer van Wayne Rooney na ruim een kwartier was even fraai als verdiend. De dertigjarige aanvoerder krulde de bal van links in de verre bovenhoek. Eerder had Rooney moeten toezien hoe Anthony Martial na een fraaie combinatie hoog over had geschoten.

Maar na ruim een half uur kwam ook de broosheid van het vertrouwen aan de oppervlakte. Na de gelijkmaker van George Thorne (foto) na ruim een half uur, waarbij de defensie van United niet echt solide oogde, was weinig meer over het frisse spel van de gasten.

Guillermo Varela komt te laat om doelpuntenmaker Georghe Thorne af te stoppen.
Guillermo Varela komt te laat om doelpuntenmaker Georghe Thorne af te stoppen.

United mocht zich gelukkig prijzen dat het bij de gelijkmaker bleef, want Chris Martin en Nick Blackman waren dicht bij een tweede treffer van Derby County. Dat bleef Van Gaal bespaard. De Nederlandse manager zag tot zijn genoegen hoe zijn ploeg zich hervond en de nummer vijf van het Championship op de knieën kreeg.

Blind zorgde daarbij na ruim een uur voor de bevrijdende goal. Opvallend diep in het vijandelijke strafschopgebied tikte de Oranje-international de bal na een voorzet van Jesse Lingard achter Derby-goalie Scott Carson. In de 83ste minuut nam Mata alle onzekerheid weg over een volgend succes op weg naar de FA Cup. En mogelijk brengt het ook enige rust rond de positie van Van Gaal, die eerder deze week nog op weg naar de uitgang leek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.