Vorm en Tottenham bekeren door dankzij glansrol Chadli

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zich ten koste van Colchester United geplaatst voor de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi: 1-4. Het verzet van de Engelse derdedivisionist werd gebroken door Nacer Chadli.

Vorm en Tottenham bekeren door dankzij glansrol Chadli

In het belangrijkste Engelse bekertoernooi mocht reservekeeper Michel Vorm ritme opdoen onder de lat van Tottenham. De 32-jarige Nederlander had een rustige middag, want Spurs kwam nauwelijks in de problemen tegen Colchester, dat door een ongelukkige botsing al snel twee wissels moest toepassen.

Met een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied opende Chadli na 27 minuten de score. Door een van richting veranderd afstandsschot van Eric Dier werd de wedstrijd na ruim een uur definitief beslist: 0-2. Met een kopbal was Chadli, die zijn honderdste officiële wedstrijd speelde voor Tottenham, ook verantwoordelijk voor de derde Londense treffer.

Érik Lamela en Chadli hadden de zege van Tottenham nog rianter kunnen maken, maar Lamela raakte de paal en een schot van de ex-speler van FC Twente strandde op de lat. Ook Colchester raakte twee keer het aluminium. In de slotfase vond Marvin Sordell de paal op zijn weg en hetzelfde overkwam Gavin Massey, maar na de inzet van laatstgenoemde bezorgde Ben Davies de thuisploeg met een eigen doelpunt toch nog een eretreffer: 1-3.

Het slotakkoord was toch weer voor Tottenham. Dit keer was jubilaris Chadli de man van de voorzet en maakte Tom Carroll het af. Na Manchester United, dat vrijdag met 3-1 won bij Derby County, is Spurs de tweede ploeg die zich plaatst voor de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.