Het jaar waarin iedereen fan werd van Cristiano Ronaldo

Reacties

Met de Gouden Bal werd Cristiano Ronaldo beloond voor zijn beste jaar aller tijden. De 28-jarige aanvaller reeg in 2013 in clubverband en namens Portugal de records aaneen. Ronaldo scoorde altijd en overal en kreeg zelfs applaus van de mensen die eerst niets van hem moesten weten vanwege zijn ijdelheid. 2013 was zijn jaar.

Het jaar waarin iedereen fan werd van Cristiano Ronaldo

Namens Real Madrid maakte Ronaldo in vijftig wedstrijden liefst 59 doelpunten, waarmee hij zijn meest productieve jaar ooit beleefde in clubverband. Zijn prestaties voor Portugal meegeteld verbrak Ronaldo nog een record. Hij maakte tien doelpunten namens zijn land, waarmee hij allround zijn grootste doelpuntenproductie in een jaar ruimschoots overtrof met 69 goals in 59 wedstrijden. Zijn vorige doelpuntenmijlpaal  was 63 doelpunten in een jaar (2012), maar daar had hij toen wel 71 duels voor nodig.

2013 was voor Ronaldo eveneens het jaar waarin hij Portugal bijna eigenhandig naar het WK leidde. De volledige Portugese doelpuntenproductie in de play-offs tegen Zweden (1-0 en 3-2) kwam immers voor zijn rekening. Daarmee kroonde Ronaldo zich tevens tot topscorer aller tijden van zijn land. In 109 interland maakte hij 47 treffers, waarmee hij oud-spits Pauleta evenaarde.

Alsof dat nog niet genoeg was schoot Ronaldo vorig jaar ook twee Champions League-records uit de boeken. In 2013 maakte hij vijftien doelpunten in het miljoenenbal, een productie die geen enkele andere speler haalde in een jaar. In de groepsfase van de CL van dit seizoen trof Ronaldo negen keer doel. Ook dat was een niet eerder vertoonde prestatie.

Overigens raakte Ronaldo vorig jaar ook een record kwijt, al probeerde Real later te doen voorkomen alsof dat niet zo was. Voor een transfersom van honderd miljoen euro vertrok Gareth Bale van Tottenham Hotspur naar Real, waarmee hij Ronaldo afloste als duurste speler aller tijden. In 2009 betaalde de Spaanse vice-kampioen 93 miljoen voor de toenmalige speler van Manchester United, die daarvoor uitkwam voor Sporting Lissabon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.