Teruggekeerde Ronaldo stelt record Van Nistelrooy scherper

Bij zijn terugkeer na een blessure heeft Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo dinsdagavond een Champions League-record op zijn naam gezet. Door zijn goal, de 2-0, op bezoek bij FC Kopenhagen is de Portugees de eerste speler die ooit meer dan acht keer scoorde in de (eerste) groepsfase van het miljoenentoernooi.

Teruggekeerde Ronaldo stelt record Van Nistelrooy scherper

Na de eerste vier duels in het miljoenenbal stond Ronaldo al op acht doelpunten. In het vijfde optreden van De Koninklijke ontbrak hij vanwege zijn bovenbeenblessure, maar dinsdag zette hij zijn rentree luister bij door te scoren. Met zijn negende doelpunt in de huidige editie van de Champions League is Ronaldo ook nog eens topscorer.

Sinds de officiële start van de Champions League in het seizoen 1992/93 slaagden alleen Ruud van Nistelrooy, Filippo Inzaghi en Hernán Crespo erin acht keer te scoren in een volledige groepsfase. Zij verloren dus vanavond allen het record aan Ronaldo.

Dit seizoen voegde naast Cristiano Ronaldo ook Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) zich bij het genoemde gezelschap. De Zweed zou zijn totaal van acht treffers in vijf duels nog verder kunnen opvoeren in de afsluitende groepswedstrijd bij Benfica, maar hij maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie en vormt zodoende geen bedreiging meer voor de Portugees.

Omdat PSG ook al zeker is van de volgende ronde is Ibrahimovic nog wel de meest geduchte concurrent voor de topschutterstitel in de dans der miljoenen. Met zijn doelpunt zet Ronaldo een ongekend productieve reeks voort. Hij kwam in elf (!) van zijn laatste twaalf Champions League-duels tot scoren (zestien goals in totaal) en is met 34 treffers in 24 officiële wedstrijden bezig aan een ongekend productief seizoen bij Real.

De Portugees, die samen met Lionel Messi en Franck Ribéry nog de enige overgebleven kanshebber voor de Gouden Bal is, is nog maar een doelpunt verwijderd van zijn zestigste doelpunt in de Champions League. Dat zou hem de derde speler maken die de grens van zestig doelpunten in het miljoenentoernooi bereikt. Eerder slaagden alleen CL-topscorer aller tijden Raúl (71 goals) en Barcelona-aanvaller Lionel Messi (65) daarin.

Met dertien punten uit de eerste vijf duels was Real al lang en breed geplaatst voordat het aan de wedstrijd in Denemarken begon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen