Ronaldo gaat Messi op WK in Brazilië niet uit de weg

De strijd tussen goalgetters Lionel Messi en Cristiano Ronaldo krijgt op het WK ongetwijfeld een vervolg. De Portugese aanvaller gaat een directe confrontatie in een vroeg stadium niet uit de weg.

Ronaldo gaat Messi op WK in Brazilië niet uit de weg

Ronaldo is met Portugal bij de WK-loting niet geplaatst. Het gebrek aan een beschermde status kan hem in een vroeg stadium al tegenover een van de favorieten brengen. In de ogen van de vedette van Real Madrid zijn Brazilië, Spanje en Duitsland de belangrijkste gegadigden voor de WK-titel.

'Brazilië, Spanje en Duitsland zijn de favorieten. Misschien is het niet plezierig tegen deze landen te spelen, maar we denken daar nu nog niet aan', zegt Ronaldo tegen Marca. 'We hebben vertrouwen, spelen goed en hebben ons doel bereikt met de WK-kwalificatie. Hopelijk komen we niet een van deze sterke teams in een vroeg stadium al tegen.'

Met het bestempelen van Brazilië, Spanje en Duitsland als kanshebbers impliceert ook dat Ronaldo het andere groepshoofd Argentinië met zijn Barcelona-rivaal Lionel Messi niet ziet als WK-favoriet. De Portugees ziet een confrontatie met Messi en co meer zitten als opponent in de groepsfase. Ook Colombia (met Radamel Falcao), Uruguay (Luis Suarez), België en Zwitserland hebben zijn voorkeur boven Brazilië, Spanje en Duitsland.

Ronaldo sluit niet uit dat het WK zíjn WK gaat worden. 'Dat kan, maar het is afhankelijk van veel zaken. Bijvoorbeeld hoe het seizoen verloopt en of ik helemaal fit ben. Ik voel me op dit moment heerlijk. Dit wil ik vasthouden tot het einde van het seizoen en daarna een goed WK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen