Gouden Bal naar Ronaldo, Messi of CL-winnaar Ribéry

Lionel Messi is in de race om voor de vijfde keer op rij de Gouden Bal te winnen. Bij de laatste schifting zijn Cristiano Ronaldo en Franck Ribéry overgebleven als concurrenten.

Gouden Bal naar Ronaldo, Messi of CL-winnaar Ribéry

Om de titel opnieuw te prolongeren moet Messi afrekenen met oude bekende Cristiano Ronaldo – de laatste twee jaren de nummer twee – en Ribéry. Voor de Franse aanvaller van Bayern München is het de eerste keer dat hij tot de laatste drie kanshebbers behoort.

Sinds de samenvoeging van de verkiezingen van de FIFA en France Football in 2010 was Messi elke keer de gelukkige winnaar van de Gouden Bal. Bij de drie verkiezingen onder de bondscoaches en aanvoerders van de nationale teams bleef de Argentijnse aanvaller van Barcelona Andres Iniesta (tweede in 2010 en derde in 2012), Xavi (2x derde, in 2010 en 2011) en Ronaldo (2011 en 2012) steeds voor.  

Op 13 januari zal in Zürich bekend worden gemaakt wie de Gouden Bal voor zijn prestaties in 2013 in ontvangst mag nemen. De Oranje-internationals Robin van Persie en Arjen Robben vielen bij de laatste schifting af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen