'Gouden schoen meer collectieve dan individuele prijs'

Voor het derde jaar op rij kreeg Lionel Messi de Gouden Schoen uitgereikt voor de meest trefzekere speler van Europa. De aanvaller van Barcelona was de voorbije jaargang goed voor liefst 46 doelpunten in de Primera División.

'Gouden schoen meer collectieve dan individuele prijs'

'Eigenlijk is dit meer een collectieve prijs dan een individuele. Het is een erkenning voor wat Barcelona het afgelopen seizoen heeft gepresteerd', reageerde Messi na het in ontvangst nemen van de prijs. De 26-jarige Argentijn blijft dit seizoen voorlopig op acht doelpunten staan, aangezien Messi vanwege een hamstringblessure dit kalenderjaar niet meer in actie komt.

'Ik ga nu geen datum noemen voor mijn rentree. We wachten rustig af wanneer ik weer in actie kan komen, dat hangt van het herstel van mijn blessure af. Ik hoop goed te herstellen van mijn blessure en sterker te worden, zodat ik in de toekomst niet meer geblesseerd raak.'

Messi is ook een van de favorieten om de FIFA Ballon d'Or, de prijs voor de Wereldvoetballer van het Jaar, te winnen. Sinds die trofee in 2010 wordt uitgereikt, won de aanvaller hem elk jaar. Ook in 2009 werd de Argentijn door de FIFA verkozen tot beste voetballer van de wereld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen