Cristiano Ronaldo beter dan ooit in fabelachtig kalenderjaar

Cristiano Ronaldo speelde zondagavond met Real Madrid zijn laatste officiële wedstrijd van 2013. Met zijn doelpunt tegen Valencia bekroonde de Portugese superster een fabelachtig kalenderjaar.

Cristiano Ronaldo beter dan ooit in fabelachtig kalenderjaar

Cristiano Ronaldo was in 2013 namens Real Madrid goed voor 59 doelpunten in vijftig officiële wedstrijden. Hij scoorde 38 keer in de Primera División (in 33 duels), zes keer in de strijd om de Copa del Rey (zes duels) en vijftien keer in de Champions League (elf optredens).

Met dat aantal vestigde de aanvaller in clubverband een nieuw persoonlijk doelpuntenrecord in één kalenderjaar. Het vorige record dateerde van 2012, toen hij namens De Koninklijke 58 keer scoorde in evenzovele optredens.

Inclusief zijn prestaties voor de Portugese nationale ploeg (tien goals in negen interlands) staat de teller voor Cristiano Ronaldo in 2013 op 69 doelpunten in 59 wedstrijden. Dat zijn er zes meer dan zijn topproductie voor club én land van 2012, toen hij goed was voor 63 goals in 71 duels.

Gelijk met Hugo Sánchez
Met zijn treffer tegen Valencia evenaarde Cristiano Ronaldo ook de productie van clubicoon Hugo Sánchez in competitieverband. De Mexicaanse goalgetter tekende in 207 competitieduels voor Real Madrid voor 164 treffers. Cristiano Ronaldo had voor zijn 164 goals slechts 151 wedstrijden nodig.

De Portugees bezet nu samen met Sánchez de gedeelde vierde plaats op de eeuwige topscorerslijst van Real Madrid in competitieverband. Alleen Carlos Santillana (186 goals), Alfredo Di Stéfano (216) en Raúl (228) scoorden nóg vaker namens de Madrilenen in de Primera División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen