Ronaldo kiest beladen clash met Ibrahimovic uit voor record

Heel de voetbalwereld keek uit naar de clash tussen Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. Een onvergetelijk duel werd het in de eerste van twee play-off-wedstrijden tussen Portugal en Zweden zeker niet, maar Ronaldo hielp het thuisland wél aan de 1-0 zege met een rake kopbal. Daarmee evenaarde hij een persoonlijk record.

Ronaldo kiest beladen clash met Ibrahimovic uit voor record

De aanvaller van Real Madrid knikte vrijdagavond zijn 63ste goal van dit kalenderjaar binnen. In zijn achtste interland van 2013 maakte hij zijn zevende doelpunt. De 56 (!) goals in 46 optredens voor Real daarbij opgeteld brengen hem op 63 doelpunten in 54 wedstrijden.

Met dat aantal evenaart hij zijn prestatie van vorig jaar, toen hij eveneens op 63 eindigde. Daar had de Portugees evenwel 71 optredens voor nodig. Door zijn 44ste goal voor Portugal, in zijn 108ste interland, is Ronaldo ook weer dichter in de buurt van topschutter aller tijden Pauleta gekomen. Het verschil is nog maar drie treffers.

Cristiano Ronaldo zette Zlatan Ibrahimovic in de schaduw.
Cristiano Ronaldo zette Zlatan Ibrahimovic in de schaduw.

Dinsdag krijgt Ronaldo, die in Lissabon ook nog op de lat kopte, de kans zijn enorme productie een vervolg te geven in de return. Dan staat bovendien het verdedigen van de 1-0 voorsprong centraal. Een WK-ticket is voor de veelbesproken Portugees in ieder geval een stapje dichterbij.

De cijfers van Ronaldo dit seizoen zijn al even indrukwekkend. In de competitie vond hij al zestien keer het net in dertien duels. En in de Champions League staat de teller op acht uit vier wedstrijden. Met nog de nodige wedstrijden te gaan kan Ronaldo zich nog altijd voegen bij de drie meest trefzekere spelers óóit in een kalenderjaar. Die lijst wordt sinds 2012 aangevoerd door Lionel Messi die namens Argentinië en Barcelona vorig jaar het waanzinnige aantal van 91 goals bereikte.

Hij verbrak daarmee het uit 1972 stammende record van Gerd Müller (Bayern München en West-Duitsland). De Braziliaanse legende Pelé staat van de topdrie nog het dichtst in de buurt van Ronaldo. De Braziliaan maakte in 1958 namens club (Santos) en land 75 treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen