'Het is geen geheim meer: ik vertrek zeker bij Arsenal'

Reacties

Bacary Sagna gaat zijn contract bij Arsenal niet meer verlengen. Dat bevestigde de 31-jarige rechtsback in L'Equipe.

'Het is geen geheim meer: ik vertrek zeker bij Arsenal'

Verrassend is het nieuws dat de Fransman vertrekt niet. Al maandenlang leek het op een transfervrij vertrek uit te draaien omdat de verdediger prijzen wilde pakken en een stevige loonsverhoging eiste. Arsenal deed de 39-voudig international wel een aanbieding, maar die schoof hij terzijde.

'Het is niet langer een geheim: ik ga Arsenal zeker verlaten', laat de Fransman niets aan duidelijkheid te wensen over. 'Ik ga op zoek naar een andere uitdaging. Arsenal heeft nog wel een poging ondernomen, maar de gesprekken over een langere samenwerking gingen niet de kant op die ik wilde.'

'Het is een eer geweest om me hier te mogen ontwikkelen en in dit shirt te mogen spelen', vervolgt Sagna. 'Ondanks de kritiek op het steeds maar naast de prijzen grijpen heb ik hier geweldige momenten beleefd.'

In zijn laatste seizoen, Sagna kwam sinds 2007 uit voor Arsenal, was er wel sprake van eremetaal. Arsenal won de FA Cup. De Fransman kwam in totaal in 284 duels uit voor The Gunners  en scoorde daarin vijf keer. Dit seizoen was hij in de Premier League goed voor 35 optredens en één treffer.

Manchester City is de veelgehoorde club waar Sagna zijn loopbaan zou gaan vervolgen. Mocht hij de gevoelige overstap maken dan treedt hij in de voetsporen van Emmanuel Adebayor, Gaël Clichy, Samir Nasri en Kolo Touré. Ook Internazionale werd eerder al genoemd als optie voor de Fransman.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.