Sagna lijkt route Henry, Van Persie en Fabregas te volgen

Reacties

De geschiedenis dreigt zich te herhalen bij Arsenal. De onderhandelingen met Bacary Sagna zitten muurvast, waardoor de club wederom een belangrijke speler dreigt kwijt te raken aan een concurrent.

Sagna lijkt route Henry, Van Persie en Fabregas te volgen

Arsenal deed Sagna vorig jaar al een aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen. De Fransman ging niet in op het voorstel en ook vervolggespreken boden geen positieve uitkomst. 'Er zit geen enkele vooruitgang in', lijkt manager Arsène Wenger zich bij een vertrek neer te leggen. 'De bal ligt niet meer bij ons. Het is aan Sagna om een beslissing te nemen.'

Sagna (31) heeft keuze te over. De Fransman staat in de belangstelling van Manchester City en Internazionale. De ex-speler van Auxerre neemt waarschijnlijk pas na het WK een beslissing over zijn toekomst, om zo maximaal te profiteren van zijn transfervrije status en (waarschijnlijke) basisplaats in de Franse nationale ploeg.

Daarmee lijkt Sagna toe te treden tot het rijtje topspelers dat Arsenal door de jaren heen is kwijtgeraakt aan vooral financieel slagvaardigere concurrenten. De Londenaren zouden dergelijke salarissen wel kunnen betalen, maar Wenger houdt vast aan zijn relatief strikte salarisbeleid. Het gevolg daarvan is dat hij keer op keer wordt afgetroefd zodra een concurrerende topclub met een zak rammelt, zoals uit onderstaand lijstje blijkt.

Speler Bestemming Jaar
Patrick Vieira Juventus 2005
Ashley Cole Chelsea 2006
Thierry Henry Barcelona 2007
Mathieu Flamini AC Milan 2008
Samir Nasri Manchester City 2011
Kolo Touré Manchester City 2009
Emmanuel Adebayor Manchester City 2009
Cesc Fabregas Barcelona 2011
Gael Clichy Manchester City 2011
Robin van Persie Manchester United 2012
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.