Heracles hekkensluiter af dankzij hattrick Linssen

Reacties

Heracles Almelo is niet langer de hekkensluiter van de Eredivisie. De dit seizoen geplaagde Almeloërs draaiden op bezoek bij Go Ahead Eagles een achterstand om dankzij een hattrick van invaller Bryan Linssen: 1-3. De vroege rode kaart van Deniz Türüç (foto, rechts) bleek fataal voor de thuisploeg.

Heracles hekkensluiter af dankzij hattrick Linssen

Heracles stond tot vandaag op drie punten uit de eerste tien duels, de slechtste seizoenstart ooit. In de beginfase wees niets erop dat de ploeg van John Stegeman een einde aan die rampzalige serie zou maken. Na een flinke misser van Simon Cziommer had Fernando Lewis de eerste kans om de score te openen, maar kort na zijn slechte afronding volgde alsnog de voorsprong. Marnix Kolder kopte al vallend hard raak na een voorzet van Jeffrey Rijsdijk. Jeroen Veldmate liet zich bij het kopduel gemakkelijk verslaan, waardoor Heracles voor de 23ste Eredivisiewedstrijd op rij een tegengoal kreeg. Dat is een nieuw negatief clubrecord.

Bryan Linssen was de gevierde man bij Heracles Almelo met drie doelpunten.
Bryan Linssen was de gevierde man bij Heracles Almelo met drie doelpunten.

De wedstrijd kantelde volledig toen Türüç na twintig minuten terecht door arbiter Bas Nijhuis naar de kant werd gestuurd. Met zijn veel te harde sliding, met gestrekt been, op de ledematen van Fahd Aktaou dupeerde de aanvaller zijn ploeg. De woedende Türüç liet op zijn weg naar de catacomben in woord en gebaar blijken het niet eens te zijn met de beslissing.

Aanvankelijk had Heracles moeite de man-meer-situatie om te zetten in doelpunten. Wout Weghorst kreeg een enorme kans, maar schoot de bal in de handen van doelman Mickey van der Hart. Kort voor rust mocht Linssen zijn entree maken vanwege een blessure voor Mark-Jan Fledderus. Achteraf bleek dat een gouden greep van Stegeman.

Linssen, die dit seizoen zijn goede spel van het vorige seizoen nog niet kon herhalen, kopte direct na rust immers de gelijkmaker binnen. Een voorzet van Thomas Bruns was de aanleiding.

Rebound
Nadat Kolder en Bruns kansen op de derde treffer van de middag hadden laten liggen, besliste Linssen het duel. Go Ahead verdedigde slecht bij een verre inworp. Waar Van der Hart met een reflex nog wel een antwoord had op een kopbal van Oussama Tannane, was de rebound van Linssen hem te machtig. In de slotfase raakte Veldmate nog de paal, maar kwam de zege niet meer in gevaar. Linssen vergrootte met een intikker het feestje alleen nog maar meer.

Daardoor won Heracles voor het eerst sinds 1985 weer eens in Eredivisieverband tegen Go Ahead en maakt de ploeg een einde aan zeven uitnederlagen op rij. Maar het allerbelangrijkste: de rode lantaarn is overgedragen aan FC Dordrecht, dat nu een puntje minder heeft: zes om vijf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.