VI Live: kijk terug op de eerste voetbalzondag van november

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hiermee is de VI Live voor zondag gesloten.

LANDGENOTEN: Het Westerlo van trainer Dennis van Wijk en rechtsback Mitch Apau verloor voor het eerst in ruim twee jaar (sinds 15 september 2012) weer eens in eigen huis. Moeskroen-Péruwelz was met 1-3 te sterk voor de promovendus. Van Wijk staat nog altijd op een knappe zevende plaats.

22.58 uur: EINDSTAND OLYMPIQUE MARSEILLE-RC LENS 2-1
Marseille blijft met tien man overeind. Alaixys Romao moest met een tweede gele kaart inrukken, maar zag zijn ploeggenoten de zege uit het vuur slepen.

22.38 uur: EINDSTAND AC MILAN-PALERMO 0-2
AC Milan komt de klappen uit de eerste helft niet meer te boven. Een pijnlijke nederlaag is het gevolg.

22.16 uur: GOAL MARSEILLE
Marseille stevent op een zege af. Na een uur tekent Florian Thauvin voor de voorsprong: 2-1.

21.48 uur: RUSTSTAND OLYMPIQUE MARSEILLE-RC LENS
Marseille moet na rust aan de bak om puntenverlies te voorkomen. Nicolas N'Koulou zorgde al na tien minuten voor de openingsgoal, maar Lens kwam na een half uur op gelijke hoogte door Baptiste Guillaume.

21.30 uur: RUSTSTAND AC MILAN-PALERMO 0-2
Een snerpend fluitconcert valt AC Milan ten deel. De fans zijn allesbehalve blij met de verdedigende wanprestatie.

21.10 uur: AC MILAN AL 0-2 ACHTER
Wat een droevenis voor AC Milan. Paulo Dybala lost de wederom ongelukkige Zapata in een onderling duel en schiet uitstekend raak... Binnen drie minuten kijkt AC Milan tegen een achterstand van twee doelpunten verschil aan.

21.07 uur: AC MILAN OP ACHTERSTAND
Cristian Zapata, die al na drie minuten de geblesseerde Alex moest vervangen, is zeer ongelukkig. Bij een corner tekent hij met zijn rug voor een eigen doelpunt. AC Milan moet op zoek naar de gelijkmaker tegen Palermo.

21.00 uur: AFTRAP OLYMPIQUE MARSEILLE-RC LENS
Koploper Olympique Marseille is begonnen. Bij een zege loopt de voorsprong op nummer twee PSG op tot vier punten.

20.45 uur: AFTRAP AC MILAN-PALERMO
Met Nigel de Jong in de basis en Marco van Ginkel op de bank is AC Milan aan het thuisduel met Palermo begonnen.

LANDGENOTEN: Jeremain Lens heeft een belangrijke rol gespeeld voor Dinamo Kiev in de topper tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. De Nederlandse vleugelspeler, die niet werd opgenomen in de voorselectie van bondscoach Guus Hiddink voor de interlands tegen Mexico en Letland, opende in de 28ste minuut de score en hielp zijn elftal daarmee op de goede weg. Nog voor rust bouwde Andriy Yarmolenko de voorsprong verder uit. Artem Kravets bepaalde de eindstand: 0-3 Dankzij de overwinning op Dnjepr is Dinamo nu koploper in de Oekraïense competitie. Dnjepr daalt naar de tweede plaats.

18.53 uur: EINDSTAND ASTON VILLA - TOTTENHAM HOTSPUR 1-2
Door late doelpunten van Nacer Chadli en Harry Kane heeft Tottenham Hotspur gewonnen van Aston Villa.

18.53 uur: EINDSTAND VILLARREAL - VALENCIA 1-3
Valencia klimt dankzij de 3-1 zege naar de tweede plaats op de ranglijst.

LANDGENOTEN: Ruud Vormer heeft met Club Brugge verzuimd naast Anderlecht aan kop te komen in België. Club kwam niet verder dan 0-0 op bezoek bij Charleroi. De Nederlander Arjan Swinkels is met Lierse SK nog altijd voorlaatste omdat hij in eigen huis met 0-1 verloor van AA Gent.

18.33 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN-NAC BREDA 1-0
Ook na rust vermaken de ploegen niet echt, maar FC Groningen pakt wel belangrijke punten. De vroege blunder van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar blijkt fataal.

17.47 uur: RUSTSTAND VILLARREAL - VALENCIA 0-1
Een eigen doelpunt van Manuel Trigueros helpt Valencia uit tegen Villarreal in het zadel.

17.46 uur: RUSTSTAND ASTON VILLA - TOTTENHAM HOTSPUR 1-0
Andreas Weimann zorgt halverwege voor de verrassende voorsprong van Aston Villa tegen Tottenham Hotspur.

17.30 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN - NAC BREDA 1-0
Een fout van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar zorgt ervoor dat de thuisploeg met een minimale voorsprong de rust in gaat.

16.46 uur: GOAL CHERY
FC Groningen komt al heel snel op voorsprong. Het is Tjaronn Chery die het doelpunt maakt, al gaat doelman Jelle ten Rouwelaar niet vrijuit.

16.45 uur: AFTRAP FC GRONINGEN – NAC BREDA
Dino Islamovic neemt namens FC Groningen in de voorhoede de plaats in van de geblesseerde Danny Hoesen. Bij de bezoekers uit Breda maakt Jesse van Bezooijen zijn debuut in de Eredivisie.

De opstellingen:
FC Groningen: Padt; Hateboer,Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Kieftenbeld, Hiariej, Chery; Islamovic, De Leeuw.
NAC Breda: Rouwelaar; De Roover, Van Bezooijen, Van der Weg, Amieux; De Kamps, Matic, Falkenburg; Sarpong, Seuntjens,Tighadouini.

16.23 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 1-0
Manchester City heeft de Manchester derby gewonnen. Namens The Citizens velde Sergio Agüero het vonnis over de ploeg van manager Louis van Gaal

16.21 uur: EINDSTANDEN EREDIVISIE
Het tiental van Go Ahead Eagles wordt na de rust over de knie gelegd door invaller Bryan Linssen, zonder twijfel de man van de wedstrijd. In Alkmaar eindigde het doelpuntrijke uiteindelijk in een gelijkspel, terwijl Willem II-aanvaller Samuel Armenteros in de slotfase een punt uit het vuur sleepte tegen SC Cambuur.

16.19 uur: NUMMER DRIE VOOR LINSSEN
Invaller Bryan Linssen maakt aan alle spanning een einde. Voor een leeg doel schiet de aanvaller van Heracles zijn derde van de middag binnen.

16.18 uur: GOAL WILLEM II
Willem II komt in de blessuretijd op gelijke hoogte met SC Cambuur. Samuel Armenteros is verantwoordelijk voor de 1-1.

16.13 uur: GOAL EXCELSIOR 3-3
Wat een krankzinnige wedstrijd in Alkmaar. Tien minuten na de treffer van Muamer Tankovic trekt invaller Carlo de Reuver de stand weer gelijk.

16.00 uur: RUSNAK GOUD WAARD
SC Cambuur komt op voorsprong bij Willem II. Albert Rusnák schiet vanaf de rand van het strafschopgebied binnen.

15.59 uur: AZ SCOORT OPNIEUW
Vijf minuten na de gelijkmaker komt AZ via Muamer Tankovic op voorsprong. Op aangeven van Simon Poulsen schiet hij overtuigend binnen.

15.54 uur: VAN DIERMEN HELPT AZ
AZ komt op gelijke hoogte tegen Excelsior, maar krijgt daarbij hulp van de Kralingers. Kevin van Diermen werkt de bal achter zijn eigen doelman.

15.54 uur: GOAL HERACLES
En weer is daar Bryan Linssen. De kleine aanvaller kan eenvoudig binnen schieten en zet zijn ploeg op voorsprong in Deventer.

15.51 uur: GOAL MANCHESTER CITY
De ban is gebroken. Op aangeven van Gaël Clichy opent Sergio Agüero de score namens Manchester City. Het tiental van United heeft nog een half uur om de achterstand ongedaan te maken.

15.50 uur: RUSTSTANDEN SERIE A

Sampdoria – Fiorentina 2-1
Udinese – Genoa 2-2

15.33 uur: GOAL HERACLES ALMELO
Het staat weer gelijk in Deventer. Invaller Bryan Linssen knikt fraai binnen en laat doelman Mickey van der Hart kansloos.

15.18 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 0-0
Halverwege geen treffers in Manchester. De ploeg van manager Louis van Gaal moet na de rust verder met tien man. Na 39 minuten kreeg Chris Smalling zijn tweede gele kaart.

15.12 uur: DOELPUNT EXCELSIOR
Excelsior komt vlak voor de rust op voorsprong tegen AZ. Namens de Rotterdammers haalt Khalid Karami de trekker over: 1-2.

15.08 uur: ROOD VOOR SMALLING
Manchester United moet verder met tien man. Een onbesuisde tackle van Chris Smalling betekent zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A

Sampdoria – Fiorentina
Torino – Atalanta
Udinese – Genoa
Chievo – Sassuolo

14.51 uur: ROOD VOOR GO AHEAD EAGLES
Go Ahead Eagles moet na twintig minuten verder met tien man. Deniz Türüç gaat er hard in, waardoor scheidsrechter Bas Nijhuis niets anders kan doen dan de rode kaart te trekken.

14.40 uur: EXCELSIOR SCOORT
Excelsior komt op voorsprong tegen AZ. Adil Auassar scoort, na een goede voorzet van Jordan Botaka.

14.37 uur: GOAL GO AHEAD
Het is al 1-0 voor Go Ahead Eagles. Marnix Kolder opent met een harde kopbal de score tegen hekkensluiter Heracles Almelo.

14.30 uur: AFTRAP AZ – EXCELSIOR
AZ start thuis tegen Excelsior met de herstelde Esteban en Aron Jóhannsson in de basis. Ook Muamer Tankovic mag starten. Bij Excelsior vervangt Toni Varela de zieke Rick Kruijs en keert Bas Kuipers terug.

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Ortiz, Haye; Tankovic; Jóhannsson, Mühren.
Excelsior: Coutinho; Karami, Fischer, Van Diermen, Kuipers; Bruins, Varela, Auassar; Botaka, Van Weert, Stans.

14.30 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES – HERACLES ALMELO
Bij Go Ahead Eagles staat Mickey van der Hart onder de lat. Eerste doelman Erik Cummins is namelijk geblesseerd. Heracles Almelo treedt opnieuw aan met Oussama Tannane, die in het bekerduel met FC Emmen vijf keer scoorde.

Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Rijsdijk, Overgoor, Duits; Türüc, Kolder, Lewis.
Heracles Almelo: Telgenkamp; Pelupessy, Te Wierik, Veldmate, Aktaou; Cziommer, Fledderus, Bel Hassani; Bruns, Weghorst, Tannane.

14.30 uur: AFTRAP WILLEM II – SC CAMBUUR
SC Cambuur kiest voor Daniël de Ridder als vervanger voor de geblesseerde Dejan Meleg. Mitchell Dijks krijgt een basisplaats bij Willem II.

Willem II: Lamprou; Heerkens, Dries Wuytens, Peters, Dijks; Haemhouts, Stijn Wuytens; Messaoud, Ondaan, Armenteros en Sahar
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Reijnen, Bijker, Vytas; El Makrini Rusnak Van de Streek; Narsingh Ogbeche, De Ridder.

14.30 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY – MANCHESTER UNITED
Wayne Rooney is terug van zijn schorsing en staat uit tegen aartsrivaal Manchester City direct weer in de basis. Manchester United-manager Louis van Gaal ruimt ook een basisplaats in voor Daley Blind en Robin van Persie.

Manchester City: Hart, Zabaleta, Demichelis, Kompany, Clichy; Fernando, Yaya Touré; Navas, Milner, Jovetic; Agüero.
Manchester United: De Gea; Valencia, Smalling, Rojo, Shaw; Blind, Fellaini; Januzaj, Rooney, Di María; Van Persie.

14.30 uur: AFTRAP JUPILER LEAGUE
Koploper NEC gaat op bezoek bij Sparta Rotterdam, terwijl concurrent Roda JC Kerkrade de op papier makkelijke uitwedstrijd tegen Achilles’29 speelt.

De wedstrijden:
Sparta Rotterdam – NEC
Achilles '29 – Roda JC Kerkrade

14.24 uur: KOLAROV VALT UIT
Aleksandar Kolarov valt geblesseerd uit tijdens de warming-up. Gaël Clichy vervangt de linksback bij Manchester City.

14.21 uur: EINDSTAND FC UTRECHT - VITESSE 3-1
Mede dankzij twee doelpunten van Ruud Boymans heeft FC Utrecht in eigen huis afgerekend met Vitesse, dat dankzij een gigantische blunder van Jeroen Verhoeven nog wel op voorsprong kwam in Stadion Galgenwaard.

14.02 uur: GOAL FC UTRECHT
Over en sluiten voor Vitesse. Ruud Boymans schiet vanaf elf meter zijn tweede treffer van de middag binnen. Utrecht leidt met 3-1.

14.01 uur: ROOD VITESSE, PENALTY FC UTRECHT
Arnold Kruiswijk trekt Rubio Rubin naar de grond en kan vertrekken!

13.56 uur: GOAL FC UTRECHT: 2-1
Ruud Boymans zet FC Utrecht na ruim een uur op voorsprong. Doelman Piet Velthuizen is volkomen kansloos op de inzet van de spits van Utrecht.

13.16 uur: RUST IN UTRECHT
Bij het duel tussen FC Utrecht en Vitesse is er na één helft nog geen beslissing gevallen. Het staat 1-1 door treffers van Davey Pröpper en Christian Kum.

12.47 uur: SEVILLA OP ACHTERSTAND
Rust in San Mamés, waar thuisclub Athletic de Bilbao halverwege met 1-0 leidt tegen Sevilla. Adúriz maakte na een klein kwartier uit een volley het enige doelpunt.

12.43 uur: KUM TREKT STAND GELIJK
Nog geen minuut na de 0-1 trekt Christian Kum de stand gelijk. Uit een vrije trap van Yassin Ayoub maakt hij de fout van doelman Jeroen Verhoeven snel weer ongedaan.

12.42 uur: BLUNDER VERHOEVEN
Vitesse komt op voorsprong in de Domstad, waar Jeroen Verhoeven enorm in de fout gaat. Hij speelt de bal recht in de voeten van Davy Pröpper, die eenvoudig scoort.

12.30 uur: AFTRAP FC UTRECHT - VITESSE
FC Utrecht en Vitesse zijn in Stadion Galgenwaard begonnen aan hun wedstrijd in de elfde speelronde van de Eredivisie. Aan de kant van de bezoekers geen wijzigingen in de basisformatie, terwijl FC Utrecht aanvallend voor de dag komt met Rubio Rubin achter spits Ruud Boymans.

Opstellingen:
FC Utrecht: Verhoeven; Letschert, Leeuwin, Markiet, Kum; Janssen, Rubin, Ayoub; Peterson, Boymans, Oar.
Vitesse: Velthuizen; Diks, Kruiswijk, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Leerdam, Pröpper; Traore, Dauda, Oliynyk.

12.00 uur: AFTRAP ATHLETIC DE BILBAO - SEVILLA
Door de nederlaag van Barcelona thuis tegen Celta de Vigo (0-1) kan Sevilla de koppositie pakken in de Primera División. Dan moet de ploeg van trainer Unai Emery wel winnen op bezoek bij Athletic de Bilbao, anders blijft Real Madrid lijstaanvoerder.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.