Tannane oogst lof voor unieke prestatie in bekertoernooi

Reacties

Oussama Tannane was na afloop van de 6-2 bekerwinst op FC Emmen hét middelpunt van het Heracles Almelo-feestje. Desondanks toonde hij zich na afloop de rust zelve.

Tannane oogst lof voor unieke prestatie in bekertoernooi

Met liefst vijf goals schoot hij de hekkensluiter van de Eredivisie bijna eigenhandig voorbij FC Emmen, dat het aardig doet in de Jupiler League. Tannane was met zijn opmerkelijke prestatie de eerste speler in 25 jaar tijd die in het KNVB-bekertoernooi vijf keer wist te scoren tegen een profclub. Hij wilde zich na afloop evenwel niet laten fêteren.

'Een hele mooie avond. Eindelijk weer winst én we zijn door', reageerde hij tegenover RTV Oost op de vraag hoe hij de avond had beleefd. 'Ik moet zeggen dat ik dat nog nooit heb meegemaakt: vijf goals in één wedstrijd. Dat is alleen maar mooi, en dat ik het team daarmee help is alleen maar goed', voegde hij daar snel aan toe.

Heracles kreeg dit weekend wéér een dreun: thuis werd verloren van Willem II (1-3). 'Die club is ook een degradatiekandidaat', meent Tannane over de nummer negen van de Eredivisie. 'Deze nederlaag betekende dus een slechte dag voor ons. Maar ik vond mezelf wel een goede wedstrijd spelen. Dat vertrouwen nam ik mee naar vandaag.'

Buiging
Ook op de opmerking dat Go Ahead Eagles, zondag de tegenstander in de competitie, gewaarschuwd is voor Tannane, wilde hij niet al te enthousiast ingaan. 'Zij zijn niet alleen gewaarschuwd voor Tannane, maar voor de hele voorhoede.' Zijn trainer John Stegeman wilde aan het slot van zijn persconferentie wél de loftrompet steken. 'Wat hij gedaan heeft, daarvoor past een diepe buiging.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.