VI Live: blik terug op een avond bekerspektakel

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hiermee is de VI Live voor dinsdagavond afgesloten.

22.53 uur: UITSLAGEN LEAGUE CUP
Fulham - Derby County 2-5
Liverpool - Swansea City 2-1

Dankzij treffers van Mario Balotelli en Dejan Lovren maakt Liverpool in de slotfase een doelpunt van Marvin Emnes ongedaan, terwijl Fulham een 2-0 voorsprong weggeeft.

22.38 uur: UITSLAGEN LEAGUE CUP
AFC Bournemouth - West Bromwich Albion 2-1
Milton Keynes Dons - Sheffield United 1-2
Shrewsbury Town - Chelsea 1-2

Chelsea plaatst zich met veel moeite voor de vijfde ronde van de strijd om de League Cup. Een eigen doelpunt van Jermaine Grandison zorgt voor de beslissing.

22.35 uur: VITESSE BIJ LAATSTE ZESTIEN
Dankzij een 2-1 thuiszege op FC Dordrecht schaart Vitesse zich bij de laatste zestien in de strijd om de KNVB-beker.

22.34 uur: NAC HEEFT ZEGE BINNEN
NAC Breda wint na verlenging met 3-2 bij Fortuna Sittard en bereikt de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi.

22.23 uur: FC DORDRECHT KOMT TERUG
Twee minuten na het tweede doelpunt van Vitesse komt FC Dordrecht terug tot 2-1. Ricky van Haaren schiet van afstand prima binnen.

22.21 uur: VITESSE OP 2-0
Een eigen doelpunt van Jeffry Fortes zet Vitesse op een 2-0 voorsprong.

22.20 uur: UITSLAGEN DFB-POKAL
1. FC Kaiserslautern - Greuther Fürth 2-0
FC Sankt Pauli - Borussia Dortmund 0-3

Borussia Dortmund en 1. FC Kaiserslautern plaatsen zich eenvoudig voor de derde ronde van de strijd om de DFB-Pokal, maar bij de duels Dynamo Dresden - VfL Bochum en MSV Duisburg - 1. FC Köln moet er een verlenging, en mogelijk strafschoppen, aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen.

22.05 uur: NAC OP 2-3 IN SITTARD
In de vijfde minuut van de eerste helft van de verlenging lijkt NAC Breda het treffen met Fortuna Sittard alsnog te beslissen. Erik Falkenburg tekent voor 2-3. Of kunnen de Limburgers nóg een keer terugkomen?

21.55 uur: UITSLAGEN KNVB-BEKER
De Graafschap - Deltasport 4-1
Heracles Almelo - FC Emmen 6-2
VVV-Venlo - MVV Maastricht 2-0

De Graafschap, Heracles Almelo en VVV-Venlo voegen zich bij Ajax in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi. Fortuna Sittard en NAC Breda gaan verlengen.

21.48 uur: RUSTSTANDEN LEAGUE CUP
Fulham - Derby County 2-1
Liverpool - Swansea City 0-0

21.39 uur: HERTHA VERLIEST NA STRAFSCHOPPEN
Het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay kan zich richten op de competitie, want in de tweede ronde van de strijd om de DFB-Pokal wordt de club uit Berlijn uitgeschakeld door Arminia Bielefeld. De thuisclub won de strafschoppenserie, die nodig was omdat doelpunten 120 minuten uitbleven. Roy Beerens werd in de verlenging gewisseld, terwijl John Heitinga de hele wedstrijd op de bank bleef.

21.36 uur: DE TANNANE-SHOW GAAT DOOR
Heracles Almelo leidt inmiddels met 6-2 tegen FC Emmen en Oussama Tannane blijft maar scoren. Hij staat al op vijf doelpunten deze avond! Kort daarvoor miste Jeroen Veldmate overigens een strafschop, maar die misser komt hem niet duur te staan.

21.34 uur: RUSTSTANDEN LEAGUE CUP
AFC Bournemouth - West Bromwich Albion 0-0
Milton Keynes Dons - Sheffield United 0-0
Shrewsbury Town - Chelsea 0-0

21.31 uur: VITESSE LEIDT HALVERWEGE
Kort na het doelpunt van Vitesse fluit scheidsrechter Dennis Higler voor de rust.

21.30 uur: VEJINOVIC MAAKT 1-0
Na een overtreding op Denys Oliynyk krijgt Vitesse een strafschop, die door Marko Vejinovic feilloos wordt binnengeschoten.

21.28 uur: PLATJE VERDUBBELT VOORSPRONG
VVV-Venlo komt thuis tegen MVV Maastricht op een 2-0 voorsprong via Melvin Platje.

21.24 uur: TANNANE MET ZIJN VIERDE!
Wat een wedstrijd voor Oussama Tannane. Hij maakt zijn vierde van de avond.

21.23 uur: DE GRAAFSCHAP OP EEN 4-1 VOORSPRONG
Jeroen Meurs beslist de wedstrijd definitief in het voordeel van De Graafschap, dat op een 4-1 voorsprong komt tegen Deltasport.

21.22 uur: ZEGE LIJKT BINNEN VOOR HERACLES
Invaller Bryan Linssen maakt 4-2 voor Heracles Almelo thuis tegen FC Emmen.

21.20 uur: NAC GEEFT VOORSPRONG WEG
Fortuna Sittard maakt thuis tegen NAC Breda een 2-0 achterstand ongedaan. Jordi Baur zorgt met een subtiele stift voor 2-2.

21.19 uur: PRÖPPER MAAKT 3-1
De Graafschap heeft weer een marge van twee doelpunten verschil, want dankzij een doelpunt van Robin Pröpper staat het nu met 3-1 voor tegen Deltasport.

21.18 uur: RUSTSTANDEN DFB-POKAL
Dynamo Dresden - VfL Bochum 0-0
MSV Duisburg - 1. FC Köln 0-0
FC Sankt Pauli - Borussia Dortmund 0-2

Dankzij doelpunten van Ciro Immobile en Marco Reus leidt Borussia Dortmund halverwege comfortabel op bezoek bij FC Sankt Pauli.

21.11 uur: OOK FORTUNA HEEFT WEER HOOP
Dankzij een benutte strafschop van Seku Conneh staat Fortuna Sittard nu op een 2-1 achterstand thuis tegen NAC Breda.

21.06 uur: DELTASPORT KOMT TERUG
Reduan Boulfalfal brengt de spanning terug in Doetinchem, want hij brengt Deltasport op bezoek bij De Graafschap terug tot 2-1.

21.00 uur: AFTRAP LEAGUE CUP
Fulham - Derby County
Liverpool - Swansea City

Tegen zijn oude club Swansea City houdt manager Brendadn Rodgers Mario Balotelli op de bank. Fabio Borini, in 2011 nog belangrijk namens Swansea City bij de promotie naar de Premier League, vervangt hem in de spits.

20.59 uur: UITSLAGEN DFB-POKAL
Aalen - Hannover 96 2-0
Chemnitzer FC - Werder Bremen 0-2
Kickers Offenbach - Karlsruher SC 1-0

Viktor Skrypnyk debuteert als trainer van Werder Bremen met een uitzege op Chemnitzer FC in de tweede ronde van de strijd om de DFB-Pokal. Arminia Bielefeld en Hertha BSC spelen een verlenging, aangezien er in negentig minuten niet is gescoord.

20.52 uur: RUSTSTANDEN KNVB-BEKER
Fortuna Sittard - NAC Breda 0-2
De Graafschap - Deltasport 2-0
Heracles Almelo - FC Emmen 3-2
VVV-Venlo - MVV Maastricht 1-0

De Graafschap en NAC Breda lijken de overwinning halverwege al binnen te hebben, maar in Almelo en Venlo is er nog geen beslissing gevallen.

20.49 uur: TIGHADOUINI ZET NAC OP 0-2
Adnane Tighadouini benut een strafschop, waardoor NAC Breda op een 2-0 voorsprong komt tijdens het uitduel met Fortuna Sittard.

20.45 uur: AFTRAP VITESSE - FC DORDRECHT
Ook in Arnhem wordt er gevoetbald in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Vitesse neemt het thuis op tegen FC Dordrecht.

20.45 uur: AFTRAP LEAGUE CUP
AFC Bournemouth - West Bromwich Albion
Milton Keynes Dons - Sheffield United
Shrewsbury Town - Chelsea

In de vierde ronde van de strijd om de League Cup staat Nathan Aké in de basis bij Chelsea, dat en uitwedstrijd speelt tegen Shrewsbury Town.

20.40 uur: DE GRAAFSCHAP OP ROZEN
Jan Lammers kopt kort voor rust het tweede doelpunt namens De Graafschap binnen tegen Deltasport, waardoor de club uit Doetinchem dicht bij een plek in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi is.

20.40 uur: SPEKTAKEL IN ALMELO
Wat een wedstrijd in het Polman Stadion. Alexander Bannink maakt er 3-2 van.

20.38 uur: VVV VIERT FEEST
Uit een voorzet van Yuki Otsu zorgt Vito van Crooy voor de voorsprong van VVV-Venlo tijdens de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht: 1-0.

20.37 uur: HATTRICK TANNANE!
Oussama Tannane is op dreef. Hij maakt zijn derde van de avond en zet Heracles Almelo op een 3-1 voorsprong tegen FC Emmen. Wedstrijd gespeeld?

20.35 uur: FC EMMEN DOET IETS TERUG
Nog voor rust komt FC Emmen terug in de wedstrijd. Tim Siekman maakt 2-1.

20.30 uur: AFTRAP DFB-POKAL
Dynamo Dresden - VfL Bochum
MSV Duisburg - 1. FC Köln
1. FC Kaiserslautern - Greuther Fürth
FC Sankt Pauli - Borussia Dortmund

Ook vanaf 20.30 uur vier wedstrijden in de tweede ronde van de strijd om de DFB-Pokal. John Verhoek neemt het met FC Sankt Pauli op tegen Borussia Dortmund, dat in de Bundesliga dramatisch presteert.

20.28 uur: WEER TANNANE
Heracles Almelo komt binnen het half uur op een 2-0 voorsprong. Opnieuw is Oussama Tannane de doelpuntenmaker. Dit keer na voorbereidend werk van Denni Avdic.

20.25 uur: DE GRAAFSCHAP LEIDT DANKZIJ TARFI
Halverwege de eerste helft komt De Graafschap via Karim Tarfi op voorsprong.

20.18 uur: AJAX WINT MET 4-0 OP URK
Ajax is de eerste club die zich plaatst voor de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van trainer Frank de Boer won op Urk: 0-4.

20.18 uur: TANNANE ZET HERACLES OP VOORSPRONG
Met een schitterende treffer zet Oussama Tannane Heracles Almelo op voorsprong tegen FC Emmen. De aanvaller schiet van zo'n 25 meter raak.

20.16 uur: SLOTOFFENSIEF URK
Urk wil de eer nog redden en is bezig met een slotoffensief, maar vooralsnog zonder succes. De hoofdklasser doet er alles aan om de eer te redden tegen Ajax.

20.11 uur: EERSTE DOELPUNT ZIVKOVIC
Richairo Zivkovic heeft zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Ajax te pakken. Kort voor tijd maakt de invaller 0-4 op bezoek bij Urk.

20.08 uur: BLIKSEMSTART NAC
Al snel komt NAC Breda op voorsprong tijdens het uitduel met Fortuna Sittard in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Op aangeven van Uros Matic scoort Mats Seuntjens. Een prima start van de bezoekers.

20.00 uur: AFTRAP KNVB-BEKER
Fortuna Sittard - NAC Breda
De Graafschap - Deltasport
Heracles Almelo - FC Emmen
VVV-Venlo - MVV Maastricht

Ook vanaf 20.00 uur vier duels in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi, waaronder de Limburgse derby tussen VVV-Venlo en MVV Maastricht. Eredivisionist NAC Breda gaat op bezoek bij Fortuna Sittard, terwijl Heracles Almelo thuis aantreedt tegen FC Emmen. Opvallend is dat Wout Weghorst bij de hekkensluiter van de Eredivisie op de bank begint tegen zijn oude club.

19.59 uur: RUSTSTANDEN DFB-POKAL
Aalen - Hannover 96 1-0
Arminia Bielefeld - Hertha BSC 0-0
Chemnitzer FC - Werder Bremen 0-1
Kickers Offenbach - Karlsruher SC 0-0

Halverwege de eerste vier wedstrijden in de tweede ronde van de strijd om de DFB-Pokal is er pas twee keer gescoord. Werder Bremen is een van de twee clubs die een voorsprong heeft te pakken. Een droomdebuut lonkt voor trainer Viktor Skrypnyk.

19.57 uur: VAN SLOOTEN OP DE LAT
Urk is dicht bij de eretreffer, of misschien zelfs aansluitingstreffer, maar Jan van Slooten ziet zijn voorzet tegen de lat belandden. Het blijft daarom 0-3.

19.42 uur: ZIVKOVIC DICHT BIJ 0-4
Na een prima voorbereidende actie van Queensy Menig schiet Richairo Zivkovic voorlangs. De van FC Groningen overgenomen spits was dicht bij zijn eerste treffer.

19.31 uur: ZIVKOVIC VERVANGT MILIK
De tweede helft van Urk - Ajax is van start gegaan. Bij de bezoekers één wijziging: Arek Milik wordt vervangen door Richairo Zivkovic, die daarmee zijn debuut maakt.

19.30 uur: PAINTBALLEN MET FEYENOORD
Feyenoord werd in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld door Go Ahead Eagles (2-0) en dus hebben de Rotterdammers geen verplichtingen deze week. De selectie ging dinsdagavond paintballen en uit eten. Bilal Basaçikoglu plaatste een foto op zijn Instagram-account waar hij te zien is met Tonny Vilhena.

19.16 uur: RUST OP URK
Ajax leidt halverwege met 3-0 tijdens de uitwedstrijd tegen Urk in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi, maar eenvoudig ging het niet.

19.10 uur: OPNIEUW DOELPUNT MILIK
Nu gaat het snel. Uit een voorzet van Queensy Menig kopt Arek Milik zijn tweede van de avond binnen: 0-3. Het is zijn achtste doelpunt dit seizoen in het bekertoernooi.

19.07 uur: MILIK BENUT STRAFSCHOP
Drie minuten na de openingstreffer van Lerin Duarte maakt Arek Milik al 0-2. De Pool benut een strafschop, die werd toegekend na een overtreding op Duarte.

19.04 uur: DUARTE BREEKT DE BAN
Lerin Duarte zet Ajax in de 34ste minuut op voorsprong. De middenvelder krijgt de bal van aanvoerder Davy Klaassen en verschalkt doelman Cornelis Koffeman: 0-1.

19.02 uur: EERSTE KANSEN AJAX
Eindelijk laat Ajax zich zien op Urk. Davy Klaassen stuit op doelman Cornelis Koffeman, terwijl Queensy Menig uit de rebound naast schiet.

19.00 uur: AFTRAP DFB-POKAL
Aalen - Hannover 96
Arminia Bielefeld - Hertha BSC
Chemnitzer FC - Werder Bremen
Kickers Offenbach - Karlsruher SC

Ook in Duitsland wordt er bekervoetbal gespeeld deze week. In de tweede ronde van de strijd om de DFB-Pokal speelt het door Jos Luhukay getrainde Hertha BSC met Roy Beerens in de basis en John Heitinga op de bank een uitwedstrijd tegen Arminia Bielefeld, terwijl Werder Bremen op bezoek gaat bij Chemnitzer FC. Eljero Elia behoort echter niet tot de wedstrijdselectie bij de hekkensluiter van de Bundesliga.

18.57 uur: MOEIZAME WEDSTRIJD AJAX
Ajax weet geen moment te imponeren op sportpark De Vormt. Verder dan wat kleine kansjes uit hoekschoppen en vrije trappen komen de Amsterdammers niet.

18.34 uur: URK VOL OP DE AANVAL
De start van de wedstrijd is voor de thuisclub. Urk krijgt eerst een vrije trap op zo'n twintig meter en daarna volgt een gevaarlijke aanval, maar een goal levert het niet op.

18.31 uur: URK TRAPT AF
Het KNVB-bekerduel tussen Urk en Ajax is van start gegaan. Kunnen de amateurs voor een stunt zorgen tegen de regerend landskampioen en achttienvoudig bekerwinnaar?

18.15 uur: DE BOER BLIKT VOORUIT
Frank de Boer laat tegen Urk Riechedly Bazoer debuteren. 'Riechedly is een multifunctionele speler, die vroeger in de jeugd veel als centrale verdediger speelde. Wij zien in hem meer een middenvelder, zowel verdedigend als aanvallend', liet de Ajax-trainer voor de wedstrijd weten op FOX Sports. Ook Richairo Zivkovic zal waarschijnlijk voor het eerst in actie komen in de hoofdmacht. 'Zivkovic moet nu wel minuten gaan maken, ook als beloning voor wat hij de laatste tijd laat zien.'

In de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi was Ajax met liefst 9-0 te sterk voor JOS Watergraafsmeer en opnieuw wordt een grote overwinning verwacht van de Amsterdammers. 'Wanneer ik tevreden ben? Als we continu druk kunnen zetten, de tegenstander geen minuut met rust laten en uiteindelijk met vijf of zes doelpunten verschil winnen. Het zou een schande zijn als het vanavond misgaat', aldus De Boer.

18.00 uur: KNVB-BEKERTOERNOOI HERVAT
Over een half uur gaat de derde ronde van de strijd om de KNVB-beker van start op sportpark De Vormt. Urk krijgt bezoek van Ajax, dat vorig seizoen nog de finale haalde.

17.30 uur: AJAX MET BAZOER EN MENIG
Riechedly Bazoer debuteert bij Ajax, aangezien Niki Zimling ziek is. Queensy Menig, die in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi tegen JOS Watergraafsmeer (0-9) debuteerde met een doelpunt, start voor het eerst in de basis.

Volledige opstelling Ajax: Boer; Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Viergever; Klaassen, Bazoer, Duarte; Menig, Milik, Kishna.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.