Hattrick-held Guerrero opnieuw goud waard voor Peru

Reacties

Chili kan zich opmaken voor een confrontatie in de halve finale met Peru. Dat was donderdagnacht in de tweede kwartfinale van het toernooi om de Copa América veel te sterk voor Bolivia. José Paolo Guerrero was met drie treffers de grote man: 1-3.

Hattrick-held Guerrero opnieuw goud waard voor Peru

De twee buurlanden hadden zich als nummers twee uit de poules A en C geplaatst voor de laatste acht. Door dat scenario zou de 44ste editie van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap sowieso één verrassende halvefinalist krijgen. Toch mocht vooral Bolivia, dat sinds 1975 de groepsfase maar twee keer had overleefd, spreken van een stunt. Peru werd vier jaar terug immers nog derde.

Die bronzen medaille hadden Jefferson Farfán (ex-PSV) en zijn ploeggenoten destijds te danken aan een hattrick van Guerrero in de strijd om de derde plaats tegen Venezuela (4-1). Ditmaal was de ex-speler van Bayern München en Hamburger SV goud waard in de kwartfinale. Bolivia had ondanks een defensieve tactiek met vijf verdedigers geen antwoord klaar.

De onlangs naar Flamengo verkaste spits ontsnapte in de twintigste minuut aan de aandacht van de Boliviaanse verdedigers toen hij raak kopte uit een voorzet van Juan Vargas. Drie minuten later sloeg de 31-jarige aanvaller bij een dodelijke tegenstoot opnieuw toe uit een pass van Christian Cueva. Een kwartier voor tijd betekende Boliviaans balverlies zijn derde treffer.

Marcelo Moreno deed tien minuten later nog wel wat terug vanaf de stip, maar het was niet voldoende om Peru van de tweede opeenvolgende halvefinaleplaats af te houden. Daarin zal de beul van Bolivia het dinsdag opnemen tegen het gastland. Vrijdag- en zaterdagnacht staan eerst nog de laatste twee kwartfinales gepland: Argentinië – Colombia en Brazilië – Paraguay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.