Peru naar achtste finale, uitschakeling dreigt voor Colombia

Reacties

Peru heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de Copa América, die mogelijk verder gaat zonder Colombia. De nummer vier van de FIFA-wereldranglijst is afhankelijk van Brazilië en Venezuela na het gelijkspel tegen Peru (0-0).

Peru naar achtste finale, uitschakeling dreigt voor Colombia

Colombia herstelde zich uitstekend van de valse start van het toernooi in Chili, want na de 1-0 nederlaag tegen Venezuela werd Brazilië met dezelfde cijfers verslagen. Voorafgaand aan de derde en beslissende speelronde in Groep C hadden alle teams drie punten, maar Brazilië en Peru hadden meer gescoord dan de andere twee landen. Colombia wist dus dat er gewonnen moest worden om alles in eigen hand te houden, maar de ploeg van José Pékerman stelde teleur.

Met name Radamel Falcao, die in clubverband bij het Manchester United van manager Louis van Gaal geen gelukkig seizoen kende, was geen schim van de spits die hij ooit was. James Rodríguez liet bij vlagen wel zien waartoe hij in staat is, maar echt uitgespeelde kansen kreeg Colombia lang niet. Peru evenmin, Jefferson Farfán & Co hoefden echter ook niet per se. In de 66ste minuut werd Falcao door Pékerman uit zijn lijden verlost, maar ook zijn vervanger Jackson Martínez kon het verschil niet maken. Het bleef 0-0, waardoor een bizar scenario tot de mogelijkheden behoort.

Colombia moet nu hopen op een winnaar bij het duel tussen Brazilië en Venezuela, zodat het als nummer drie de kwartfinale bereikt. Als Brazilië - Venezuela ook in een gelijkspel eindigt, besluiten alle landen in Groep C met vier punten uit drie duels. Dan wordt de stand bepaald op het aantal gemaakte doelpunten. Brazilië en Venezuela zijn dan in het voordeel, want zij weten bij de aftrap (23.30 uur Nederlandse tijd) exact met hoeveel zij gelijk moeten spelen.

Indien Brazilië - dat samen met Peru dan sowieso boven Colombia eindigt - en Venezuela ook met 0-0 gelijk spelen, eindigen Brazilië en Peru precies gelijk op de eerste plaats en eindigen Venezuela en Colombia exact gelijk derde. Een loting moet dan de eindrangschikking in de groep bepalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.