Copa América: salonremise bij Brazilië - Venezuela?

Reacties

De ontknoping in de groepsfase van de Copa América is ongekend spannend. Een tamelijk bizar scenario lonkt, terwijl ook een loting voor een plek in de kwartfinale mogelijk is.

Copa América: salonremise bij Brazilië - Venezuela?

Vanavond worden in Groep C de afsluitende duels van de groepsfase afgewerkt. Brazilië speelt tegen Venezuela en Colombia treft Peru. Alle vier landen hebben na twee duels drie punten met hetzelfde doelsaldo (0). Brazilië en Peru staan er net iets beter voor, omdat zij allebei een doelpunt meer gemaakt hebben.

Een zeer saillant scenario is mogelijk, omdat de afsluitende groepsduels niet op hetzelfde tijdstip worden afgewerkt. Als de wedstrijd Colombia - Peru (21.00 uur) níét in een gelijkspel eindigt, gaan Brazilië en Venezuela (aftrap 23.30 uur) bij een onderling gelijkspel allebei naar de laatste acht. Dan eindigt de winnaar van Colombia - Peru namelijk bovenaan, wordt Brazilië tweede en gaat Venezuela door als een van de twee beste nummers drie.

Als Colombia - Peru en Brazilië - Venezuela allebei in een gelijkspel eindigen, besluiten alle landen in Groep C met vier punten uit drie duels. Dan wordt de stand bepaald op het aantal gemaakte doelpunten. Ook dan zijn Brazilië en Venezuela in het voordeel, want zij weten bij de aftrap exact met hoeveel zij gelijk moeten spelen. Maar als beide wedstrijden van vanavond in exact dezelfde uitslag eindigen, eindigen Brazilië en Peru precies gelijk op de eerste plaats en eindigen Venezuela en Colombia exact gelijk derde. Een loting moet dan de eindrangschikking in de groep bepalen.

Bij de ontknoping is vanavond een interessante rol weggelegd voor Ecuador, dat met drie punten en een doelsaldo van -2 derde eindigde in Groep A. Alleen als Colombia - Peru en Brazilië - Venezuela allebei resulteren in overwinningen met twee doelpunten verschil of meer, kan Ecuador nog naar de laatste acht. Uruguay is als nummer drie van Groep B sowieso zeker van een plek in de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.