Chili ten koste van titelverdediger Uruguay naar halve finale

Reacties

De weg naar de eerste Copa América-finaleplaats sinds 1987 ligt open voor Chili. Het gastland van de 44ste editie van het kampioenschap in Zuid-Amerika rekende woensdagnacht in de kwartfinale af met Uruguay (1-0). De record- en titelhouder zwichtte in de slotfase met een man minder voor de Chileense aanvalsdrang.

Chili ten koste van titelverdediger Uruguay naar halve finale

Chili combineerde er lustig op los, maar echte kansen creëerde de ploeg van bondscoach Jorge Sampaioli niet. Het defensief spelende Uruguay was lange tijd zelfs de gevaarlijkste ploeg dankzij twee vervaarlijk afstandsschoten van Carlos Sánchez en een uitstekende kopkans voor Diego Rolán, de vervanger van de geschorste Luis Suarez in de spits.

In het laatste half uur moest de titelverdediger ook verder zonder zijn andere vedette. Edinson Cavani, wiens meespelen nog onzeker was doordat zijn vader bij een dodelijk auto-ongeluk was betrokken, kreeg zijn tweede gele kaart voor een klap(je) in het gezicht van Gonzalo Jara, die de spits van Paris Saint-Germain had geprovoceerd door zijn achterste te toucheren en vervolgens zelf naar de grond ging.

Edinson Cavani moet na zijn rode kaart in bedwang worden gehouden door Maxi Pereira en Cristian Rodríguez.
Edinson Cavani moet na zijn rode kaart in bedwang worden gehouden door Maxi Pereira en Cristian Rodríguez.

Tegen tien man was het gastland uiteindelijk wel in staat de ban te breken. Nadat Fernando Muslera een van de vele voorzetten uit zijn doel had gebokst, schoot Mauricio Isla (op de bovenste foto met de in opspraak geraakte Arturo Vidal) van net buiten het zestienmetergebied raak.

Na de treffer van de dit seizoen door Juventus een Queens Park Rangers verhuurde vleugelback was Uruguay niet meer bij machte de uitschakeling af te wenden. In plaats daarvan moesten ook Jorge Fucile (vanwege een schandalig harde tackle) en bondscoach Óscar Tabárez (aanmerkingen op de leiding) het veld nog verlaten.

Donderdagnacht wordt duidelijk wie Chili, dat in eigen land op de eerste Zuid-Amerikaanse titel ooit aast, in de halve finale treft: Bolivia of Peru. Vrijdag en zaterdag staan de andere twee kwartfinales op het programma:  Argentinië – Colombia en Brazilië – Paraguay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.