Harde les voor Drommel: 'Ik moet daar meedogenloos zijn'

Reacties

Joël Drommel beleefde een eerste seizoenshelft van uitersten. De FC Twente-doelman maakte zijn debuut in de Eredivisie, maar raakte de plek onder de lat van de Tukkers in de voorbije weken kwijt. Juist toen hij vrijdagavond weer mocht aantreden, ging het mis.

Harde les voor Drommel: 'Ik moet daar meedogenloos zijn'

Door de schorsing van Nick Marsman moest de negentienjarige goalie immers aantreden in het uitduel met Vitesse. Een keiharde nederlaag was het resultaat en Drommel maakte geen goede indruk. Bij de derde goal van de Arnhemmers ging hij in de fout. 'Lullig', zo omschreef hij de treffer van Dominic Solanke. 'Ik word geblokt en volgens mij mag dat niet in het vijfmetergebied', doelde Drommel op de hoge bal die hij verzuimde te pakken op een meter van zijn doellijn. Door een tikje promoveerde zijn Engelse uitdager die mogelijkheid uiteindelijk tot doelpunt (foto).

'Natuurlijk moet ik daar meedogenloos zijn', erkende Drommel zijn fout bij FOX Sports. 'Maar toch, kijk maar, hij loopt met zijn rug tegen me aan. Het is lastig om dan de bal te pakken. Natuurlijk wordt dan je zelfvertrouwen wat minder. Maar ook dit moet ik van me afzetten. Ik moet door.'

Door de fout had de blijdschap over de rentree in de basis plaatsgemaakt voor een vervelend gevoel. 'Het is mooi dat je weer onder de lat kunt staan. Want natuurlijk is het klote om eruit gehaald te worden, maar misschien was het wel slim van de trainer. Soms moet je een jonge keeper in bescherming nemen. Maar gelukkig heb ik doorgeknokt en mijn kans gekregen. Helaas is dat vandaag niet goed uitgepakt.'

Trainer René Hake spaarde zijn jonge doelman na afloop niet. 'Hij moet de kop daar gewoon van die spits zijn romp aftrekken', doelde de Twente-trainer op de 3-1 van Solanke. 'Ik heb ook geen medelijden met hem, dit is gewoon zoals het is. Ik spaar hem ook niet. Dit is een harde leerschool. Dat is niet leuk, maar zo is het nu eenmaal', aldus Hake, die na de winterstop ook weer de beschikking zal hebben over doelman Sonny Stevens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.