Guingamp ontneemt Paris Saint-Germain ongeslagen status

Paris Saint-Germain heeft voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Middenmoter Guingamp bleek te sterk: 1-0.

PSG ging woensdag in de Champions League bij Barcelona (3-1 verlies) voor het eerst dit seizoen onderuit, maar in eigen land was de regerend landskampioen nog ongeslagen. Uit tegen Guingamp ging het echter helemaal mis voor PSG, dat al in de elfde minuut op achterstand kwam. Jérémy Pied kopte vallend raak nadat Younousse Sankharé een vrije trap van Thibault Giresse had verlengd.

Het doelpunt van de thuisploeg was niet onverdiend, want PSG, waar Gregory van der Wiel de volledige wedstrijd speelde, stichtte nauwelijks gevaar. Slechts Edinson Cavani was in de tweede minuut in de buurt van een treffer toen hij de bal tegen de paal schoot. Ook invallers Yohan Cabaye en Lucas Moura konden na rust niet voor de kentering zorgen voor PSG.

De Parijzenaren sneden zichzelf met de 1-0 nederlaag flink in de vingers. Doordat PSG al zeven keer gelijkspeelde staat het in de Ligue 1 slechts op de tweede plaats en koploper Olympique Marseille kan een voorsprong van vier punten nemen als het zondagavond (aftrap 21.00 uur) wint bij AS Monaco.