Iniesta vierde Barcelona-exponent in Club van Honderd

Reacties

Andrés Iniesta heeft zich woensdagavond met zijn optreden tegen Paris Saint-Germain als 24ste speler bij de Club van Honderd in de Champions League gevoegd. De dertigjarige spelmaker start in de basis bij Barcelona. Xabi Alonso kan zijn landgenoot evenaren als hij later deze avond nog invalt bij Bayern München.

Iniesta vierde Barcelona-exponent in Club van Honderd

Iniesta is na Carles Puyol, Víctor Valdés en recordhouder Xavi (145, op de bank tegen PSG) de vierde exponent van de succesvolle generatie Barça-spelers die zich bij het illustere gezelschap spelers voegt met minimaal honderd CL-duels achter de naam. De 1,71 meter kleine middenvelder debuteerde in het seizoen 2002/03 in het miljoenenbal en kwam sindsdien in twaalf seizoenen in actie, waarin hij tien keer scoorde en achttien assists gaf.

Iniesta is na Andrea Pirlo en John Terry de derde CL-veteraan die zich tijdens deze jaargang voegt bij de ooit zo selecte Club van Honderd. Bayern-middenvelder Alonso kan vanavond de vierde en laatste speler worden die dat dit seizoen presteert als Pep Guardiola hem nog laat invallen tegen CSKA Moskou. De inmiddels gestopte Clarence Seedorf (125 wedstrijden) is nog altijd de enige Nederlander bij het sterrenensemble.

*: dit seizoen actief in de Champions League.
*: dit seizoen actief in de Champions League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.