Ibrahimovic: 'Je kunt geen fouten maken in Camp Nou'

Reacties

Paris Saint-Germain verloor op de laatste speeldag in Groep F van de Champions League de eerste plaats aan Barcelona, maar Zlatan Ibrahimovic wil daar niet te lang bij stilstaan.

Ibrahimovic: 'Je kunt geen fouten maken in Camp Nou'

'We maakten fouten, dat is voetbal. Maar je kúnt geen fouten maken in Camp Nou, aangezien je tegen een geweldig team speelt', reageerde de spits na de wedstrijd tegen zijn vroegere club. In de vijftiende minuut zette Ibrahimovic de bezoekers nog wel op voorsprong (foto boven), maar PSG verloor uiteindelijk met 3-1 van Barcelona.

Vanaf de tweede speeldag leidde PSG in Groep F, maar door de nederlaag in Camp Nou eindigen Ibrahimovic en de zijnen op de tweede plaats. 'Het maakt nu niet uit welke ploeg we treffen in de achtste finale', vindt de Zweedse international, 'want het zijn allemaal groepwinnaars en dus wordt het pittig. Maar het belangrijkste is dat we gekwalificeerd zijn.'

'Wat er vanaf nu gebeurt, maakt niet uit. We zullen genieten van iedere tegenstander die ons gegeven wordt', vervolgde Ibrahimovic, die genoeg goede relaties had overgehouden aan het seizoen 2009/10 bij Barcelona. 'Of ik nog vrienden heb hier? De negentigduizend fans op de tribune en 22 spelers op het veld.' Dat blijkt onder meer uit bovenstaande foto direct na afloop van het duel, waarop de sterspelers Ibrahimovic en Lionel Messi elkaar vol warmte in de armen vallen.

Laurent Blanc, trainer van Paris Saint-Germain, gaf na de wedstrijd toe verrast te zijn door de 3-5-1-1-formatie waarmee de Catalanen voor de dag kwamen. 'Het systeem waarmee Luis Enrique zijn ploeg liet starten verbaasde me, maar ik denk niet dat dat de doorslag heeft gegeven', aldus de Fransman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.