Supertrio Barcelona geeft PSG en Ibrahimovic het nakijken

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft dan wel gescoord in Camp Nou tegen Barcelona, maar de Zweed legde het met Paris Saint-Germain af tegen de drie aanvallers van de Spanjaarden die met 3-1 wonnen. Zij bereikten daardoor als groepswinnaar de knock-outfase van de Champions League.

Supertrio Barcelona geeft PSG en Ibrahimovic het nakijken

Barcelona moest de directe confrontatie winnen om het eveneens al geplaatste PSG van de eerste plaats in Groep F te houden. De strijd om de groepswinst was ook een duel tussen Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic, de vedettes van Barcelona en Paris Saint-Germain.

De laatste had een rekening open staan in Camp Nou, waar hij sinds zijn vertrek bij Barcelona met slaande deuren in 2011 bij twee eerdere pogingen droog bleef staan. Zijn derde optreden in de Catalaanse hoofdstad was een kwartier oud, toen de Zweed dat doelpunt op zijn naam had. Na terugleggen van Blaise Matuidi schoot hij droog raak.

Het antwoord van Barcelona liet niet lang op zich wachten en kwam zoals te verwachten viel van Messi. De Argentijn prikte de bal binnen uit een voorzet van Luis Suarez, die een dieptepass van Javier Mascherano direct verwerkte.

Met een fraai schot van afstand tekende Neymar nog voor rust voor een Spaanse voorsprong. Pijnlijk genoeg voor Ibrahimovic begon de succesvolle Barcelona-aanval met balverlies van hem. Mede daardoor kon de Zweed ondanks zijn treffer opnieuw Camp Nou niet verlaten als zegevierende bezoeker. Dat werd onderstreept door Luis Suarez, die een kwartier voor het einde als vierde spits van naam in Camp Nou van zich deed spreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.