Guardiola laat Robben ook in bekerduel buiten selectie

Reacties

Arjen Robben krijgt van Pep Guardiola de tijd om volledig te herstellen van het WK. De trainer van Bayern München neemt hem niet op in de selectie voor het bekerduel met Preussen Münster van zondag (16.00 uur).

Guardiola laat Robben ook in bekerduel buiten selectie

Afgelopen woensdag moest Robben ook al vanaf de tribune toezien hoe Bayern in de strijd om de Duitse Super Cup met 2-0 verslagen werd door Borussia Dortmund. Gezien zijn blessuregevoeligheid wil de Duitse topclub de dertigjarige Nederlander niet te vroeg inzetten. Robben traint al ruim een week met de groep, maar is nog niet wedstrijdfit.

Bastian Schweinsteiger mist ook de opening van het seizoen, verklaarde Guardiola. 'Hij heeft het laatste jaar met knieklachten gespeeld, ook in Brazilië. Bastian is geblesseerd. Hij gaat ook volgende week bij de start van de Bundesliga tegen VfL Wolfsburg niet spelen.' Wanneer Schweinsteiger weer inzetbaar is, wilde Guardiola niet vertellen.

Martínez
Daarmee zijn de zorgen voor de trainer van Bayern nog niet over, want ook Thiago Alcântara en Franck Ribéry herstellen nog van blessures. Door het afscheuren van zijn kruisband is Javi Martínez zelfs de rest van het kalenderjaar niet inzetbaar. Guardiola kondigde aan voor hem een vervanger te gaan aantrekken.

Verder kiest Bayern voor de jeugd, wat vooral kansen biedt voor de zeventienjarige Gianluca Gaudino en de negentienjarige Pierre-Emil Højbjerg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.